Consiliul raional Ialoveni a semnat un Memorandum de înțelegere în susținerea rezilienței ocupării forței de muncă, dezvoltării competențelor și coeziunii sociale

12 ianuarie 2024

Consiliul raional Ialoveni împreună cu Agenția Teritorială de Asistență Socială Centru, Direcția Ocuparea Forței de Muncă Ialoveni și Hilfswerk der Evangelisch-reformierten Kirche Schweiz (HEKS) Zurich (denumită în continuare HEKS/EPER) au semnat un Memorandum de înțelegere în domeniul creșterii rezilienței prin ocuparea forței de muncă, dezvoltarea competențelor și coeziunea socială în Moldova.

Scopul semnării Memorandumului de înțelegere este de a îmbunătăți accesul la piața locală a muncii pentru refugiații ucraineni și moldovenii vulnerabili, precum și promovarea incluziunii sociale și susținerea drepturilor grupurilor marginalizate, inclusiv a persoanelor cu dizabilități și a minorităților etnice, facilitând în același timp coeziunea socială între refugiați și comunitățile vulnerabile. Proiectul este finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) condus și co-implementat de HELVETAS Swiss Intercooperation Moldova.

Președinta raionului Ialoveni, Natalia Eremia, a declarat că „acest Memorandum de înțelegere reprezintă o asumare a implementării politicilor de promovare a egalității cetățenilor, indiferent de statutul și necesitățile acestora, iar conducerea raionului susține incluziunea tuturor păturilor sociale în societate și activitățile planificate la nivel central și local”.

Precizăm că, HEKS/EPER este o fundație elvețiană, non-profit, care activează în Republica Moldova din 2004. În prezent aceasta își concentrează activitățile către refugiații din Ucraina și alte comunități vulnerabile din țara noastră.

190 afișări