Ședința extraordinară a Consiliului Raional Ialoveni din 15 decembrie. Bugetul pentru anul 2024 a fost aprobat în lectura a doua

15 decembrie 2023

Consiliul Raional Ialoveni s-a întrunit astăzi, 15 decembrie 2023 în ședință, unde au fost examinate și aprobate 11 subiecte, printre care și proiectul bugetului pentru anul 2024 în a doua lectură.

Ședința Consiliului Raional Ialoveni a fost prezidată de consilierul raional, Mihai Braga, care a felicitat locuitorii raionului cu prilejul evenimentului istoric din 14 decembrie, privind aprobarea deciziei de deschidere de către Consiliul European a negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

În cadrul ședinței, Consiliul raional a aprobat bugetul raional Ialoveni pentru anul 2024 în a doua lectură, cu venituri  în sumă de 305 277,7 mii lei  și  cheltuieli în sumă de 303 944,5 mii lei, cu un excedent în sumă de 1 333,2 mii lei.

Totodată, cu votul unanim al consilierilor raionali a fost aprobat Planul de acțiuni pentru dezvoltarea politicilor de tineret ale raionului Ialoveni pentru anul 2024, modificarea bugetului raional pentru  anul  2023, aprobat prin Decizia Consiliului raional nr.5/13 din 24 noiembrie 2022, a fost discutat pe larg și aprobat subiectul privind stabilirea hotarului unității administrativ – teritoriale Văsieni, raionul Ialoveni.

Printre subiectele dezbătute și aprobate se enumeră și:
– casarea mijloacelor fixe ale Direcției Generale Asistență Socială și Protecție a Familiei, fiind uzate complet,
– transmiterea în comodat pe un termen de 5 ani a unor încăperi din sediul Consiliului raional și din clădirea maternității pentru activitatea Agenției Teritoriale de Asistență Socială Centru.
– încetarea contractului individual de muncă pe durată determinată al doamnei Lucia Cebănica, în calitate de șef al IMSP Centrul Sănătate Țipala.

206 afișări