Conducerea Raionului Ialoveni a avut o întrevedere cu un investitor german cointeresat de deschiderea unei fabrici

6 decembrie 2023

Președinta raionului Ialoveni Natalia Eremia, a avut astăzi, 6 decembrie o întrevedere cu un potențial investitor german, care și-a arătat interesul pentru deschiderea unei fabrici pe teritoriul raionului Ialoveni, care ar avea ca activitate producerea componentelor pentru automobile.

La ședința de lucru au participat președinta raionului Ialoveni Natalia Eremia, directorul general al Steinbeis Transfer Center EAST-WEST Joint-Ventures, Juergen Raizner, vicepreședinții Raionului Ialoveni, Eugen Secrieru, și Petru Beregoi, primarul satului Costești, Ilie Ionaș și reprezentantul Primăriei Ialoveni, Radu Chilaru.

Natalia Eremia, și-a exprimat deschiderea spre colaborare, astfel încât să fie posibil de valorificat investiția propusă de dezvoltatorul german din domeniul automotive, întrucât ar duce la crearea de noi locuri de muncă pentru locuitorii raionului, dezvoltarea unei zone industriale și creșterea economiei locale.

La rândul său, directorul general al Steinbeis Transfer Center EAST-WEST Joint-Ventures, Juergen Raizner, s-a cointeresat despre disponibilitățile tehnice, de logistică și de dezvoltare a afacerii pe teritoriul Raionului Ialoveni, care ar cuprinde un teren de 20.000 m², cu posibilitatea de extindere de până la 40.000 m2, unde să fie construită fabrica, forța de muncă și disponibilitatea implicării administrației centrale la necesitate.

Steinbeis Transfer Center EAST-WEST Joint Ventures face parte din rețeaua extinsă Steinbeis, renumită pentru promovarea dezvoltării afacerilor prin inovare și transfer de tehnologie, cu peste 1.000 de centre în Germania. Steinbeis Transfer Center EAST-WEST Joint Ventures este axat în special pe internaționalizarea activităților de afaceri, având deschise filiale similare în România, Ucraina și Polonia.

174 afișări