Mesaj cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități

1 decembrie 2023

În semn de susținere și de promovare a incluziunii socio-profesionale a persoanelor cu oportunități reduse, anual, la data de 03 decembrie marcăm Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități.

Menționăm că, programele de protecție socială sunt o prioritate în agenda autorităților administrației publice care depun eforturi pentru a contribui la crearea condițiilor pentru persoanele cu necesități speciale.

Consiliul Raional Ialoveni și administrația raionului adresează un mesaj de gratitudine partenerilor pentru dezvoltarea serviciilor sociale și implementarea programelor de protecție socială a persoanelor cu dizabilități:

Asociația ,,Motivație”;

Asociația ,,Lumos Moldova”;

Instituția Privată ,,Keystone Moldova”;

Asociația ,,Parteneriate pentru Fiecare Copil”;

Asociația ,,Eco-Răzeni”;

Întreprinderea socială de inserție ,,Floare de cireș”, Răzeni;

Unitatea de Educație Incluzivă de la Liceul Teoretic ,,Petre Ștefănucă”, Ialoveni;

Organizația teritorială Ialoveni a Asociației Nevăzătorilor din Republica Moldova;

Casa comunitară Hansca;

Casa Comunitară pentru copii în situații de risc din Ialoveni;

Centrul de plasament pentru copii separați de părinți din Ruseștii Noi;

Serviciul social ,,Asistență personală” împreună cu echipa de asistenți și lucrători sociali din localitățile raionului.

Cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, în semn de solidaritate, Consiliul Raional Ialoveni și administrația raionului își exprimă sprijinul pentru integrarea socio-profesională și bunăstarea oamenilor care merită să se bucure de egalitatea de șanse și de oportunități, de participare la viața publică, de afirmare și de dezvoltare a capacităților și a abilităților personale.

Cu profundă recunoștință,    

Mihail SILISTRARU, Președintele Raionului Ialoveni

 

180 afișări