MESAJ DE FELICITARE CU PRILEJUL ZILEI INDEPENDENȚEI REPUBLICII MOLDOVA

25 august 2023

Stimați locuitori ai raionului Ialoveni și parteneri pentru dezvoltare!
Dragi compatrioți!

Anual, la 27 august, celebrăm împreună sărbătoarea noastră națională: „Ziua Independenței Republicii Moldova”. 

Este un mod de a evoca evenimentul istoric al Marii Adunări Naționale din 27 august 1991, care prin Declaraţia de Independenţă a consfinţit dragostea de patrie, valorile autentice şi conştiinţa naţională. 

Simbolistica sărbătorii are adânci rădăcini identitare în dăinuirea neamului nostru – Imnul, Drapelul tricolor și Stema de Stat simbolizând suveranitatea și independența Republicii Moldova, democratizarea societății, renașterea națională și moștenirea noastră culturală. 

Cu înaltă vibraţie sufletească, Vă îndemnăm să ne bucurăm împreună de aleasa sărbătoare, să păstrăm recunoştinţa înaintaşilor noștri care-au luptat pentru idealul unității de neam și credință, și cu demnitate, să promovăm tradițiile naționale în armonie cu năzuința de integrare europeană a ţării noastre. 

Cu prilejul acestei sărbători, Consiliul Raional Ialoveni și administrația raionului Vă adresează cordiale felicitări, dorindu-Vă tuturor pace și prosperitate, perseverenţă şi tenacitate, succese notabile și frumoase realizări! 

La mulți ani, Republica Moldova! 

Cu alese sentimente și aspirații de viitor european,
Mihail SILISTRARU, Președintele Raionului Ialoveni

445 afișări