RENUMITUL COLECȚIONAR PETRU COSTIN – CETĂȚEAN DE ONOARE AL RAIONULUI IALOVENI

14 august 2023

În cadrul ședinței extraordinare din data de 10 august 2023, Consiliul Raional Ialoveni a adoptat Decizia privind conferirea titlului ,,Cetățean de Onoare al raionului Ialoveni” domnului Petru COSTIN, renumit colecționar, nume de referință în istoriografia și cultura Republicii Moldova.

Galeria colecțiilor, care îi poartă numele, înființată prin Decizia Consiliului Raional Ialoveni, se bucură de  atenția și interesul publicului larg, al specialiștilor de marcă, al turiștilor, dar mai ales, al copiilor, captivați de varietatea obiectelor expuse în colecții – opere de valoare, irepetabile, amenajate cu multă pricepere și pasiune.

Domnul colonel Petru COSTIN a intrat de două ori în Cartea recordurilor ,,Guinness Book of World Records”. În anul 2011 a devenit deținătorul recordului cu peste 3000 de potcoave. În anul 2021 dumnealui a depășit propriul record, înregistrând cea mai mare colecție de potcoave – circa 14 000 de obiecte. Iar expozițiile vernisate în diferite orașe ale țărilor lumii, rămân a fi adevărate lecții de istorie, pentru împătimiții de frumos, de patrimoniul cultural, de sublim.

Anume datorită activității impresionante a Galeriei colecțiiilor ,,Petru Costin” și a multitudinii de expoziții vernisate în țările lumii, precum și datorită faptului că Domnia Sa este distins cu 2 certificate a recordurilor mondiale, este promovată imaginea raionului Ialoveni la nivel național și internațional.

De asemenea, în cadrul ședinței Consiliului raional, domnul Mihail SILISTRARU, Președintele raionului Ialoveni, a înmânat domnului Petru COSTIN, deținător al titlului ,,Cetățean de Onoare al raionului Ialoveni”, adeverința, medalia și panglica tricolor, în semn de gratitudine și aleasă prețuire, din partea Consiliului Raional Ialoveni, a administrației raionului și a tuturor locuitorilor, pentru personalitatea notorie care va rămâne în istoria raionului Ialoveni demnă de recunoștința și înalta noastră apreciere pentru activitatea sa merituoasă.

518 afișări