Primarul municipiului Buzău, România – cetățean de onoare al raionului Ialoveni

18 iulie 2023

În ședința ordinară din data de 25 mai curent, Consiliul Raional Ialoveni a adoptat decizia privind conferirea titlului ”Cetățean de Onoare al raionului Ialoveni” domnului Constantin Toma, Primarul municipiului Buzău, România.  Decizia  forului deliberativ al raionului a fost motivată cu mai multe argumente, dintre care vom stărui  doar asupra a două: grație inițiativei și eforturilor domnului primar,  în ziua de 27 martie 2023, în centrul raional, mai precis, la intrarea în Parcul ”Sfatul Țării” au fost instalate două busturi. Este vorba de  marile personalități ale neamului românesc – Alexandru Marghiloman, prim-ministru al României, și Ion Pelivan, președintele Sfatului Țării, care au contribuit enorm la înfăptuirea Actului unirii Basarabiei cu  Patria-Mamă, România, la 27 martie 1918. Este absolut justificat faptul că, acest eveniment s-a desfășurat anume la 27 martie,  la 105 ani de la Marea Unire.

De asemenea, din îndemnul  domnului Primar Constantin Toma, Consiliul municipal Buzău a acordat  o contribuție financiară solidă pentru  efectuarea unui volum semnificativ de lucrări privind amenajarea Galeriei colecțiilor ”Petru Costin” a Consiliului Raional Ialoveni. Ținând cont de aceste și alte merite consilierii ialoveneni au emis decizia despre care menționăm la început.

Distincțiile de care beneficiază posesorul Titlului onorific – Adeverința, Medalia, Panglica tricolor – au fost înmânate domnului Toma de către Președintele raionului  Ialoveni, domnul Mihail Silistraru, la finele săptămânii trecute  în cadrul unei ședințe a Consiliului municipal Buzău.

 

1386 afișări