ZI DE DOLIU NAȚIONAL ÎN MEMORIA VICTIMELOR DEPORTĂRILOR STALINISTE

6 iulie 2023

Astăzi, 06 iulie 2023, marcăm Ziua Comemorării Victimelor Deportărilor Staliniste, iar în toate localitățile din țară drapelele de stat sunt coborâte în bernă. Dis-de-dimineață, la Troița din centrul orașului Ialoveni, ctitorită de regretatul Mihail Ștefănucă, s-au adunat rudele celor deportați împreună cu autoritățile administrației publice locale și reprezentanții instituțiilor publice din orașul Ialoveni.

La ceremonia de comemorare, toată adunarea a păstrat un moment de reculegere, apoi a urmat depunerea flori, în semn de omagiu și compasiune pentru oamenii nevinovați, care-au avut de suferit, în urma acestui eveniment tragic din istoria neamului nostru – cel mai mare val de deportări staliniste din noaptea de 5 spre 6 iulie 1949.

Avem datoria morală ca să comemorăm băștinașii noștri deportați, să le păstrăm vie amintirea și să fim întotdeauna alături de victimele care au suferit și au supraviețuit deportărilor. Ne dorim să fim uniți, pentru ca asemenea evenimente tragice să nu se mai întâmple niciodată!

436 afișări