TURNEUL TRADIȚIONAL DE MINIFOTBAL CONSACRAT MEMORIEI OFIȚERULUI DE POLIȚIE IACOB COJUHARI

3 iulie 2023

La 30 iunie 2023, Inspectoratul de Poliție Ialoveni în parteneriat cu Consiliul Raional Ialoveni a organizat Turneul tradițional de minifotbal consacrat memoriei ofițerului de poliție Iacob Cojuhari, căzut la datorie în anul 1984, în timpul serviciului.

Dis-de-dimineață, în scuarul Inspectoratului de Poliție Ialoveni s-a desfășurat Festivitatea solemnă de deschidere a turneului de minifotbal.

La începutul evenimentului, toată adunarea a onorat Imnul și Drapelul de Stat al Republicii Moldova, apoi a păstrat un moment de reculegere întru cinstirea memoriei și a eroismului colaboratorilor Ministerului Afacerilor Interne, care s-au jertfit pentru Patrie.

Serviciul divin întru pomenirea regretatului ofițer de poliție Iacob Cojuhari și a tuturor eroilor care-au luptat pentru apărarea Independenței și Integrității teritoriale a Republicii Moldova, a fost oficiat de un sobor de preoți militari în frunte cu Preacucernicul Părinte, Protoiereul Mitrofor Anatolie STEFANOV, Protopopul raionului Ialoveni, asistat de Preacucernicul Părinte, Protoiereul Marcel DROBOT, Parohul Bisericii ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, Sociteni.

La acest eveniment au participat cu mesaje de recunoștință oficialitățile:

Domnul comisar principal Alexandr BOUBATRÎN, Șeful Inspectoratului de Poliție Ialoveni;

Domnul comisar-șef Andrei ZAGOREANU, Șeful Direcției Managementul resurselor umane, Inspectoratul General al Poliției;

Domnul Mihail SILISTRARU, Președintele raionului Ialoveni;

Domnul Andrei EREMIA, Vicepreședintele raionului Ialoveni;

Doamna Galina TONU, Vicepreședintele raionului Ialoveni;

Domnul Andrei COVALI, Primarul satului Nimoreni, Președintele Asociației Primarilor din localitățile raionului Ialoveni;

Doamna Marina COJUHARI, fiica regretatului ofițer de poliție Iacob Cojuhari;

Domnul comisar-șef Vitalie ȚURCAN și domnul comisar-șef Pavel DAMASCHIN, foști conducători ai Inspectoratului de Poliție Ialoveni;

Domnul Andrei BATEREANU, Președintele Asociației ,,Ștefan cel Mare și Sfânt”, consilier al Președintelui Federației Moldovenești de Fotbal.

Ceremonia s-a încheiat cu depunerea coroanelor de flori la Monumentul edificat în cinstea colaboratorilor Ministerului Afacerilor Interne, în memoria regretatului ofițer de poliție Iacob Cojuhari, căzut la datorie în anul 1984, precum și în onoarea angajaților poliției din raionul Ialoveni, care au luptat pentru apărarea Independenței și Integrității teritoriale a Republicii Moldova.

În continuarea evenimentului, pe stadionul Consiliului Raional Ialoveni s-a desfășurat Turneul tradițional de minifotbal consacrat memoriei ofițerului de poliție Iacob Cojuhari.

Domnul Eugeniu ANDRONACHI, secretar general al Asociației Raionale de Fotbal Ialoveni și domnul Mihai RĂILEAN, specialist principal în domeniul tineretului și sportului, Primăria orașului Ialoveni, au asigurat condițiile necesare pentru buna desfășurare a meciului.

În cadrul competiției sportive au concurat echipele:

  1. Echipa de minifotbal a Inspectoratului Național de Investigații;
  2. Echipa de minifotbal a Inspectoratului de Poliție Botanica, Direcția de Poliție a municipiului Chișinău;
  3. Echipa de minifotbal a Inspectoratului de Poliție Hîncești;
  4. Echipa de minifotbal a Inspectoratului de Poliție Nisporeni;
  5. Echipa de minifotbal a Inspectoratului de Poliție Leova;
  6. Echipa de minifotbal a Asociației Primarilor din localitățile raionului Ialoveni și CALM – Congresul Autorităților Locale din Moldova;
  7. Echipa de minifotbal a Inspectoratului de Poliție Ialoveni.

Jocurile s-au desfășurat într-un mod captivant și interesant, iar clasamentul este următorul:

Locul I – Echipa de minifotbal a Inspectoratului de Poliție Hîncești, în frunte cu domnul comisar-șef Vitalie ȚURCAN.

Locul II – Echipa de minifotbal a Inspectoratului de Poliție Ialoveni, în frunte cu domnul comisar Vitalie CREȚU.

Locul II – Echipa de minifotbal a Inspectoratului de Poliție Leova, în frunte cu domnul comisar Gheorghe COCIU.

Titlul ,,Cel mai bun atacant – domnul Alexandru GHEORGHIȚĂ, din cadrul echipei de minifotbal a Inspectoratului de Poliție Hîncești.

Titlul ,,Cel mai bun fundașdomnul comisar Gheorghe COCIU, Șef al Inspectoratului de Poliție Leova.

Titlul ,,Cel mai bun portar domnul Vitalie CREȚU, din cadrul echipei de minifotbal a Inspectoratului de Poliție Ialoveni.

Domnul comisar principal Alexandr BOUBATRÎN, Șeful Inspectoratului de Poliție Ialoveni, a înmânat diplome de laureat echipelor învingătoare.

Domnul Mihail SILISTRARU, Președintele raionului, și domnul Andrei EREMIA, Vicepreședintele raionului, au înmânat echipelor învingătoare cupe și premii din partea Consiliului Raional Ialoveni.

Domnul Andrei BATEREANU, Președintele Asociației ,,Ștefan cel Mare și Sfânt”, consilier al Președintelui Federației Moldovenești de Fotbal, a înmânat sportivilor echipelor clasate pe locurile I, II și III medalii de aur, de argint și de bronz.

Consiliul Raional Ialoveni şi administraţia raionului adresează sincere mulţumiri conducerii și efectivului Inspectoratului de Poliție Ialoveni, pentru organizarea excelentă a turneului, și adresează cordiale felicitări echipelor învingătoare ale competiției!

447 afișări