De Ziua Umorului la Ialoveni a fost jucat spectacolul ,,Testamentul”, de maestrul Gheorghe Urschi, Artist al Poporului

3 aprilie 2023

Cu prilejul Zilei Umorului şi a Păcălelilor, la 01 aprilie 2023, pe scena Casei raionale de cultură ,,Andrei Ungureanu”, Ialoveni, trupa de actori ingenioşi ai colectivului teatral ,,Moldoveni din Ialoveni” au adus lumină și zâmbet pe chipul spectatorilor interpretând, în mod inegalabil, piesa de teatru ,,Testamentul” – o comedie de maestrul Gheorghe URSCHI, în cheia regizorală a doamnei Galina CASTRAVEŢ.

A fost un spectacol de zile mari, care a trezit admiraţia publicului! Spectatorii au apreciat înalt, cu aplauze îndelungate, prestanţa şi prestaţia actorilor, care au interpretat cu măiestrie rolurile:

PRICOCHE SÎMBURE – domnul profesor Nazarie PETRAȘCU;

NICHITA – domnul Pavel CODREANU, primar emerit de Ruseștii Noi;

IACOB – domnul Petru CODREANU;

ALECU – domnul Grigore CODREANU;

LIMPIADA – doamna profesor Ana DOSCHINESCU;

GAFINCA – doamna profesor Ana TORNEA;

SEVASTIȚA – doamna Ecaterina ANDRIEȘ;

ARIADNA – doamna Larisa CHILICI;

SUFLOR – Dorina CHILICI, tânără activă şi implicată în proiecte culturale;

REGIA DE SUNET ŞI LUMINI – maestrul Grigore VÎRLAN, director artistic al Casei raionale de cultură ,,Andrei Ungureanu”, Ialoveni.

În semn de recunoaştere a performanţelor artistice, domnul Mihail SILISTRARU, Președintele raionului Ialoveni, a decernat o diplomă de excelență artistică colectivului teatral ,,Moldoveni din Ialoveni”, regizor – doamna profesor Galina CASTRAVEŢ.

În mesajele dumnealor, Domnul Sergiu ARMAŞU, Primarul oraşului Ialoveni şi doamna Diana JOSU-BRANIŞTE, Şefa Secţiei Cultură Ialoveni, au subliniat că, trupa de actori iscusiţi ,,Moldoveni din Ialoveni” înnobilează, cu adevărat, conținutul spectacolului ,,Testamentul”, scenariul scris de maestrul Gheorghe URSCHI.

De asemenea, toţi cei prezenţi şi-au amintit de actorul și regizorul Tudor TĂTARU, renumit maestru al comediei, născut la 1 aprilie, în satul Pojăreni, care, după cariera sa artistică, s-a retras în culisele veşniciei, în constelaţia marilor artişti din universul creaţiei divine.

322 afișări