CEREMONIA DE COMEMORARE A EROILOR CĂZUŢI PENTRU APĂRAREA INDEPENDENŢEI ŞI INTEGRITĂŢII TERITORIALE A REPUBLICII MOLDOVA

2 martie 2023

Astăzi, 02 martie 2023 marcăm Ziua Memoriei și Recunoștinței.

Dis-de-dimineață, în scuarul Consiliului Raional Ialoveni, s-au adunat veteranii, autoritățile administrației publice, tânăra generație și reprezentanții instituțiilor publice din orașul Ialoveni, care s-au deplasat în marș solemn până la Monumentul Eroilor, unde a avut loc Ceremonia consacrată comemorării eroilor căzuți pentru apărarea Independenței și Integrității teritoriale a Republicii Moldova.

În cadrul evenimentului au participat cu mesaje de recunoștință:

Domnul Sergiu ARMAŞU, Primarul orașului Ialoveni;

Domnul Mihail SILISTRARU, Preşedintele Raionului Ialoveni;

Domnul Andrei EREMIA, Vicepreşedintele Raionului Ialoveni, veteran în cadrul Organizației veteranilor de război, care au luptat pentru Integritatea și Independența Republicii Moldova;

Domnul Ion BUȘMACHIU, Președintele Organizației raionale Ialoveni a veteranilor Războiului din Afganistan, doctor în științe medicale, conferențiar universitar în cadrul Universității de Stat de Medicină și Farmacie ,,Nicolae Testimițanu.

Serviciul divin întru pomenirea eroilor căzuţi pentru Integritatea și Independența Republicii Moldova a fost oficiat de Preacucernicul Părinte, Protoiereul Iurie PLĂMĂDEALĂ, și Preacucernicul Părinte, Protoiereul Mihai TĂTARU.

Muzica ceremonialului a fost asigurată de Orchestra de Fanfară a Secției Cultură, Consiliul Raional Ialoveni, dirijor – maestrul Grigore VÎRLAN.

 Luminița BRÎNZĂ, elevă, Gimnaziul ,,Mitropolit Gurie Grosu”, Nimoreni, a declamat cu talent poezii patriotice.

 Formația artistică ,,Fulger a Brigăzii de Poliție cu Destinație specială ,,Fulger” din cadrul Inspectoratului General al Poliției, conducător artistic, domnul Valentin PALANCICĂ, a interpretat un program de cântece patriotice și istorice pentru a alina sufletele veteranilor, dar și pentru a cultiva dragostea de neam și țară în mediul tinerei generații.

Ceremonia s-a încheiat cu depunere de flori la Monumentul Eroilor.

Veşnică amintire eroilor neamului!

Amintirea eroilor este vie în memoria noastră!

106 afișări