SPECTACOLUL MUZICAL-COREGRAFIC: „IN MEMORIAM: MAESTRUL ANDREI UNGUREANU – O VIAȚĂ ÎN RITM DE DANS”

27 februarie 2023

În scopul perpetuării tradițiilor coregrafice în mediul generațiilor în creștere, la 24 februarie 2023, de sărbătoarea Dragobetelui, în sala de festivități a Casei raionale de cultură „Andrei Ungureanu”, Ialoveni, s-a desfășurat Spectacolul muzical-coregrafic: „In memoriam: Maestrul Andrei Ungureanu – o viață în ritm de dans”, cu participarea colectivelor artistice și a discipolilor regretatului profesor. 

În deschiderea evenimentului, au adus omagii maestrului Andrei Ungureanu pentru activitatea sa merituoasă în dezvoltarea artei coregrafice, distinsele oficialități: domnul Mihail Silistraru, Președintele raionului Ialoveni; domnul Sergiu Armașu, Primarul orașului Ialoveni; doamna Claudia Serșun, specialist principal, Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial; doamna Diana Josu-Braniște, șef, Secția cultură Ialoveni împreună cu familia Eduard și Ana Ungureanu.

În mesajele dumnealor și-au exprimat recunoștința pentru participările notorii ale eminentului coregraf Andrei Ungureanu la festivalurile internaționale de muzică și dans, împreună cu formațiile artistice pe care le-a înființat: „Porumbița” și „Enigma”, instruind și promovând astfel, multe generații de discipoli, ca să cunoască tainele dansului popular, european și latino-american.

Pe scena spectacolului au evoluat colectivele de dansatori din localitățile raionului Ialoveni, care au executat compoziții muzical-coregrafice pline de splendoare.

Și-au demonstrat măiestria artistică:

Ansamblul de dansuri populare „Porumbiţa” al Primăriei orașului Ialoveni, conducător artistic – doamna Lucia Ciobanu;
Studio artistic „Brâuleț”, Dănceni, conducător artistic – doamna Veronica Pînzaru;
Ansamblul etnofolcloric „Răzeșii”, Răzeni, conducător artistic – Nadejda Petcu;
Ansamblul de dansuri populare „Spicușor”, Văsieni, conducător artistic – domnul Vadim Vrabii;
Ansamblul de dansuri populare al Liceului Teoretic „Aurel David”, Bardar, Centrul de Creație al Elevilor Ialoveni, conducător artistic –  domnul Ruslan Coroianu.

Piesele muzicale, profund emoționante, ale interpreților: Andreea Ungureanu, Ady Carp, Gheorghe Matei, Valentin Butucel și Nicoleta Cotorobai, au atins coardele inimii spectatorilor.

În amintirea maestrului a fost dedicat acest spectacol muzical-coregrafic, deoarece Casa raională de cultură Ialoveni îi poartă cu cinste numele profesorului Andrei Ungureanu.

120 afișări