Ziua Autonomiei Locale și a Lucrătorului din Administrația Publică Locală

1 februarie 2023

Stimați colegi din administrația publică locală!

În mod tradițional, în fiecare an, la 1 februarie, în Republica Moldova este consemnată sărbătoarea profesională ,,Ziua autonomiei locale şi a lucrătorului din administraţia publică locală”.

Această zi semnificativă este instituită prin Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr. 75 din 8 februarie 2012, în scopul promovării principiilor și a valorilor democratice consfinţite în Carta Europeană a Autonomiei Locale, apreciind rolul deosebit al autorităților administrației publice locale în dezvoltarea social-economică a comunităților.

Despre importanţa asigurării autonomiei locale în procesul de consolidare a statului democratic și de edificare a viitorului nostru european, subliniem faptul că, parteneriatele durabile pe care le dezvoltă autoritățile administrației publice locale, precum și comunicarea permanentă cu actorii sociali și organizațiile societății civile, sunt fundamentul bunei guvernări locale, deoarece, crește nivelul de încredere și asigură transparența procesului decizional.

Profesionalismul, perseverența, experiența, managementul performant și eforturile noastre zilnice sporesc calitatea și funcționalitatea serviciilor publice, fapt ce contribuie la consolidarea capacităților și a resurselor administrației publice de a implementa proiecte pentru bunăstarea cetățenilor.

Cu prilejul acestei sărbători, Consiliul Raional Ialoveni și administrația raionului Vă adresează cordiale felicitări, dorindu-Vă succese notabile, proiecte realizate, pace și să ne bucurăm de prosperitatea localităților noastre!

Cu aleasă considerație,

                                                             Mihail SILISTRARU,

                                                    Președintele Raionului Ialoveni

128 afișări