Gala Laureaților, ediția 2018

29 mai 2018

Marți, 29 mai 2018, Casa raională de cultură Ialoveni a găzduit un eveniment de excepție – Gala Laureaților, ediția 2018, organizat de Direcția Generală Educație Ialoveni în colaborare cu Consiliul Raional Ialoveni.

La această festivitate, au fost prezenți oaspeți de onoare: ministrul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, dna Monica Babuc; președintele raionului Ialoveni, dl Lilian Carmanu; reprezentantul Cancelariei de Stat, dna Daniela Nedelciuc, Preşedintele Consiliului Interramural al Sindicatelor Ialoveni, consilier raional, dna Nina Miroliubov, primari, şefi de direcţii, secţii din cadrul Consiliului Raional, manageri şcolari, cadre didactice, părinţi, elevi din instituţiile de învățământ din raion.

Dna Galina Nița, șef Direcție Generală Educație Ialoveni, a deschis festivitatea cu un mesaj de felicitare, adresat elevilor și profesorilor, care s-au învrednicit de locuri premiante (I, II, III și Mențiune) în cadrul Olimpiadelor școlare raionale și republicane, dar și ale diverselor concursuri extrașcolare.

În mesajul de felicitare, domnul Lilian Carmanu, președintele raionului Ialoveni, a apreciat efortul depus de către elevi și profesori și a dat asigurări că va sprijini și-n continuare domeniul educației din raion. Domnul președinte a înmânat burse și dilome de merit pentru 51 de elevi din raion.
Mesaje de felicitare au venit și din partea dnei ministru Monica Babuc, dar și a celorlalți oaspeți de onoare, care au înmânat și premii celor care au demonstrat performanțe la diferite arii curriculare. Toți i-au îndemnat pe elevi să nu înceteze în a persevera, a tinde spre noi performanțe, noi realizări și niciodată să nu uite de unde au pornit, cine le-a călăuzit primii pași spre succes. În alocuțiunea sa, ministrul Monica Babuc a menționat că „Gala Laureaților” este destinată aprecierii atât a elevilor care au obținut rezultate remarcabile la olimpiadele și concursurile raionale și republicane, cât și a profesorilor care au contribuit la pregătirea acestora. Totodată, oficialul a declarat că cea mai importantă resursă de care dispune țara noastră este cea umană și i-a îndemnat pe premianți să persevereze și să-și continue studiile acasă. Oficialul a felicitat elevii și profesorii care au obținut locul I, II, III, mențiune în cadrul Olimpiadelor școlare republicane: disciplina de Geografie: locul II, clasa a IX-a, LT ,,Petre Ștefănucă” Ialoveni, eleva Slimovschi Evelina, profesor Baltag Maria; locul II, cl.XII-a, LT ,,Olimp” Costești, eleva Luca Mădălina, profesor Melnic Iurie; mențiune, LT ,,Petre Ștefănucă” Ialoveni cl.XI, eleva Șatohin Victoria, profesor Baltag Maria; disciplina de Limba franceză, mențiune, cl.IX-a, LT ,,D. Cantemir” Văsieni, eleva Soltan Andreea, profesor Plotnicov Lidia; disciplina de Limba engleză, locul II, cl.XII-a, LT ,,I.Pelivan” Răzeni, Bucovanu Ecaterina , profesor Zapodeanu Mariana și mențiune, cl. XI-a, , LT ,,I.Pelivan” Răzeni, eleva Leu Lucia, profesor Zapodeanu Mariana; disciplina de Educație fizică, locul III, cl.IX-a, LT ,,I.Pelivan” Răzeni, eleva Untilă Natalia și profesor Budac Artur; disciplina de Economie mențiune, cl.X-a, LT ,,Olimp” Costești eleva Oleacu Gutiera, profesor Bivol Lidia. Concursul literar ,,La izvoarele înțelepciunii” locul III, cl.X-a, LT ,,A.Vartic” Ialoven,i eleva Plămădeală Olivia și profesor Doschinescu Ana; Concursul national ,,Surse de energie regenerabile” premiul mare, LT Costești, cl.VIII-a, elevii Mereacre Ion și Rusu Ion, profesor Dudnicenco Ion; locul II, cl.VI-a, LT ,,Olimp” Costești, elevii Mereacre Maxim și Mereacre Mariana, profesor Mereacre Maria; locul III, LT ,,Olimp” Costești, elevii Bivol Cristina (cl.VII-a) și Bordianu Renata (cl.VIII-a), profesor Mereacre Maria. Cu acest prilej, Consiliul Raional Ialoveni a acordat fiecărui elev și profesor câte un premiu în valoare de 500 MDL pentru rezultatele înregistrate.

Pe măsura succeselor înregistrate în anul de studii 2017-2018 și decernările au fost deosebit de bogate, toți elevii performanți în cadrul olimpiadelor școlare, însoțiți de profesorii lor, au primit diplome de gradul I, II, III și premii bănești. Numărul premianților a fost amplificat și de laureații concursurilor ,,Limba nostră-i o comoară” „Ars Poetica”, „La izvoarele înţelepciunii”, ,,Holocaust: istorie și lecții de viață”, „Securitatea la trafic înseamnă viaţă”.
Direcție Generală Educație Ialoveni va susține şi încuraja şi în continuare elevii talentați şi le va oferi posibilități de realizare tuturor celor care-şi vor dori să continue să persevereze și să obțină noi realizări deosebite. Aceste succese reprezintă meritul elevilor, părinților și al profesorilor, asigurându-le tinerilor calea spre un viitor de succes.

În cadrul evenimentului au fost desemnați și învingătorii Concursului raional ,,Pedagogul anului”, ediția 2018. Astfel, Ion Cotorobai, profesor de Educație civică, LT ,,Ion Pelivan” Răzeni a devenit câștigător la categoria ,,Profesor”, Tatiana Plăcintă, Gimnaziul ,,Grigore Vieru” Ialoveni a devenit câștigător la categoria ,,Învățător” și Natalia Lungu, Grădinița de copii ,,Poenița” Malcoci – la categoria ,,Educator”.
Atmosfera de sărbătoare a fost susținută de programul artistic al orchestrei ,,Mugurașii” de la Școala de Arte din orașul Ialoveni. Momentul culminant al festivității a fost formația ,Acord”, interpreții Igor Sîrbu, Igor Stribiţchi.
”Gala Laureaților” a devenit o bună tradiție pentru raionul Ialoveni, de aceea aducem sincere mulțumiri organizatorilor acestei festivități- Direcției Generale Educație Ialoveni, Consiliului raional Ialoveni.

Felicitări tuturor premianţilor, părinților și cadrelor didactice!

147 afișări