Ialoveni – Dâmbovița, parteneriat pentru viitor!

13 septembrie 2022

Pe final de vacanță un grup de 100 de tineri din raionul Ialoveni au participat la un proiect comun dintre Consiliul Județean Dâmbovița și Consiliul raional Ialoveni ce prevedea organizarea unei tabere de vară pentru elevi.

Proiectul este planificat și desfășurat deja al doilea an la rând și are drept obiectiv principal aprofundarea relațiilor de colaborare între Consiliul Județean Dâmbovița și Consiliul  Raional Ialoveni în special în domeniul activităților cu tineretul prin organizarea unei alternative de educație, culturale pentru copii din Raionul Ialoveni.

Grupul țintă al proiectului sunt 100 elevi dotați ai claselor V-XII din instituțiile preuniversitare din Raionul Ialoveni, care au demonstrat performanțe la studii pe parcursul anului 2021-2022.

Pe perioada celor 6 zile de vacanță s-au desfășurat următoarele activități:

  • Organizarea și desfășurarea unei întruniri având ca temă relațiile tradiționale de prietenie dintre județul Dâmbovița prin Consiliul Județean Dâmbovița și raionul Ialoveni prin Consiliul Raional Ialoveni, cu participarea Președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, a reprezentanților Consiliului Județean, Consiliului Raional și elevilor din raionul Ialoveni în spiritul proiectelor și programelor comune în domeniile educației și cultural;
  • Vizite la Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic din Târgoviște, Ansamblul Monumental Curtea Domnească, Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni și Muzeul Tiparului din Târgoviște, Centrul vechi al Municipiului Târgoviște între vechi și nou.
  • Parcurgerea Traseu montan în Munții Bucegi: Lacul Bolboci – Peștera Ialomiței – Mănăstirea Peștera – Platoul Padina Peștera.
  • Cunoașterea Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, Muzeul de Istorie și Muzeul de Artă din Târgoviște, Parcul Chindia și Grădina Zoologică Târgoviște.
  • Excursii la Mănăstirea Dealu, Muzeul Metamorfozele unui loc al memoriei;
  • Organizarea unui Cerc de tabără, impresii, proiecte, prietenie.
  • Întâlnire cu elevi dâmbovițeni cu tema ”Uniți prin istorie, tradiție și continuitate”.

În urma implementării Proiectului se propune obținerea unor rezultate precum:

  • Elevii sunt motivați să studieze mai bine pentru a avea posibilitate de a participa la această tabără.
  • Creșterea numărului elevilor, tinerilor care vor transmite semenilor săi impresiile și cunoștințele obținute în cadrul taberei.
  • Stabilirea unor parteneriate între elevii din ambele județe pentru realizarea și altor proiecte, programe comune în domeniile educațional și cultural.
  • Continuitatea colaborării între județul Dâmbovița și raionul Ialoveni, dezvoltarea relațiilor de prietenie.

Proiectul s-a desfășurat în două etape la care au participat grupuri a câte 50 de persoane, dintre care 43 de copii și 7 însoțitori în perioadele 15-20 august și 5-10 septembrie, curent. Participanții au fost cazați la Complexul Căprioara – Moroieni din județul Dâmbovița

Tinerii care au participat la activitățile Proiectului s-au întors cu emoții și trăiri de neuitat.

Conducerea raionului Ialoveni aduce sincere mulțumiri Consiliului Județean Dâmbovița, în special Președintelui, Domnului Corneliu Ștefan pentru deschiderea spre colaborare ce duce la realizarea de activități frumoase și utile.

225 afișări