Noi oportunități pentru întreprinderile mici și mijlocii

26 august 2022

Direcția Economie a Consiliului raional Ialoveni anunță antreprenoriatul și micul business din localitățile raionului, că unul din Programele de stat pentru susținerea dezvoltării sectorului ÎMM implementate de către Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODIMM) este Programul de Ecologizare a întreprinderilor mici și mijlocii, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 592/2019.

Scopul Programului este promovarea, susținerea și dezvoltarea capacităților ÎMM pentru a adopta practici de ecologizare a proceselor de producere și prestare a serviciilor, care ar reduce impactul activității economice asupra mediului ambiant.

Pentru a beneficia financiar din cadrul Programului menționat, Întreprinderile mici și mijlocii urmează să se înregistreze pe link-ul: https://survey.odimm.md/eco/?surveyId=144

În cadrul finanțării acțiunilor de ecologizare a a ÎMM-urilor vor fi oferite granturi pentru implementarea planurilor de acțiuni de ecologizare privind utilizarea eficientă a resurselor: aplicarea modelelor de producție și consum durabile, introducerea eco-inovațiilor în procesele tehnologice; prevenirea poluării, reducerea și gestionarea deșeurilor și resurselor de apă, etc.

100 afișări