Ziua profesională a lucrătorului din învățământ, marcată de Consiliul raional Ialoveni

5 octombrie 2024

Consiliul Raional Ialoveni, în colaborare cu Direcția Generală Educație a organizat o festivitate dedicată Zilei Profesionale a Lucrătorului din Învățământ, marcată anual la data de 5 octombrie.

În cadrul evenimentului au participat peste 700 de profesori, educatori, directori, directori adjuncți din toate instituțiile de învățământ din raion. De asemenea, la festivitatea consacrată angajaților din sistemul educațional au fost prezenți oficialități precum președinta raionului Ialoveni, Natalia Eremia, vicepreședinții raionului Petru Beregoi și Aliona Băbălău, deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Petru Frunze, Secretara de Stat din cadrul Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Valentina Olaru, șefa adjunctă a Oficiului Teritorial Chișinău a Cancelariei de Stat, Berzan Victoria, reprezentantul Guvernului în teritoriu, Emilia Goro, Șeful Direcției generale educație Ialoveni Ion Scutaru etc.

În deschiderea ceremoniei, Natalia Eremia, a felicitat angajații instituțiilor de învățământ din localitățile raionului dorindu-le succese și frumoase realizări în nobila activitate pe care o desfășoară, menționând că „pedagogii sunt pilonii educației și culturii naționale, sunt semănătorii de lumină, înțelepciune și dragoste de carte, construind viitorul societății prin educarea generaților de discipoli care sunt personalitățile de mâine ale țării”.

Festivitatea a culminat cu un program de concert live oferit de trupa „Vali Boghean Band”, care a adus în dar pedagogilor cele mai frumoase melodii alese.

67 afișări