Galeria colecțiilor ,,Petru Costin” a Consiliului raional Ialoveni este laureată a locului III la Gala Turismului 2024

27 septembrie 2024

Galeria colecțiilor ,,Petru Costin” a Consiliului raional Ialoveni a fost decernată cu locul III la Gala Turismului 2024, la categoria „Atracții cultural-educative”, eveniment care s-a desfășurat astăzi, 27 septembrie.

Galeria Colecțiilor „Petru Costin” a Consiliului raional Ialoveni reprezintă un patrimoniu cultural, care cuprinde peste 25 de colecții unice atât în țară, cât și peste hotare.

De asemenea, Galeria Colecțiilor „Petru Costin” a Consiliului raional Ialoveni are obținute șase certificate la diferite competiții mondiale, inclusiv două la competiția Guiness World Records. Este vorba de recordul mondial înregistrat în anul 2011, datorită colecției unice de 3.200 de potcoave.

Cel de-al doilea record mondial a fost obținut în anul 2021, prin creșterea numărului de potcoave colecționate, ajungând la 13.855.

Conducerea raionului Ialoveni aduce sincere mulțumiri Ministerului Culturii al Republicii Moldova pentru această nominalizare oferită Galeriei Colecțiilor „Petru Costin” a Consiliului raional Ialoveni, iar domnului Petru Costin, îi adresează înalte aprecieri și recunoștință pentru munca depusă la conservarea și promovarea patrimoniului cultural național.

128 afișări