Circa 50 de tineri din 12 localități au participat la primul atelier de instruire în scrierea proiectelor mici de dezvoltare comunitară

7 septembrie 2024

La data de 07 septembrie, în sala mare de ședințe a Consiliului raional Ialoveni, s-a desfășurat Atelierul de instruire în domeniul scrierii proiectelor mici de dezvoltare comunitară, organizat de Consiliul raional Ialoveni și Asociația obștească ,,Eco-Răzeni”, pentru echipele de tineri și tinere care vor participa la concursul de proiecte ce va fi lansat în cadrul rundei de toamnă de granturi mici.

La instruire au participat activ circa 50 de tineri (41 de fete și 9 băieți) din 12 localități ale raionului: Ialoveni, Răzeni, Costești, Molești, Bardar, Sociteni, Puhoi, Cărbuna, Văsieni, Ruseștii Noi, Horești și Suruceni.

Participanții au fost antrenați în jocuri interactive de consolidare a abilităților de cunoaștere, comunicare și lucru în echipă. Una din tehnicile utilizate în cadrul atelierului este analiza detaliată a problemelor prin metoda ,,Aisbergului” și de identificare a soluțiilor în colaborare cu toți actorii din comunitate (administrația publică locală, antreprenorii, instituțiile de educație și cultură, grupurile de inițiativă ale tinerilor).

Cele 5 echipe au generat idei de implicare în realizarea proiectelor și a activităților de voluntariat, susținerea înființării micilor afaceri pentru crearea locurilor de muncă, desfășurarea sesiunilor de ghidare în carieră pentru tineri, organizarea evenimentelor de promovare a potențialului cultural-turistic al localităților.

Echipele de tineri și tinere care au participat la instruire sunt așteptate sâmbătă, 21 septembrie curent, ora 10:00, în sala mare de ședințe a Consiliului raional Ialoveni pentru a-și prezenta ideile de proiect ce vor fi expuse în formularul de aplicare, fapt pentru care vor primi certificate de competențe.

Evenimentul este organizat de partenerii Programului raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni”: Asociaţia obştească ,,Eco-Răzeni”, Consiliul raional Ialoveni, IM Swedish Development Partner și Fundația Est-Europeană, din resursele acordate de Suedia.

198 afișări