Agricultorii din localitățile raionului au fost instruiți la capitolul asigurării managementului durabil al resurselor de sol

30 august 2024

Agricultorii și inginerii cadastrali din Primăriile localităților raionului au participat la data de 29 august, în sala mare de ședințe a Consiliului raional Ialoveni la atelierul de instruire cu tematica ,,Programul de instruire a deținătorilor de terenuri agricole privind măsurile de îmbunătățiri funciare, protecția și sporirea fertilității solurilor pentru anul 2024”.

Evenimentul a fost organizat de Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare din cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova.

În deschiderea lucrărilor atelierului, vicepreședintele raionului Ialoveni, Eugeniu Secrieru, a adresat un mesaj de salut participanților la atelier, menționând importanța unor astfel de întruniri, care sunt benefice atât pentru fermieri, cât și pentru administrația publică locală.

Reprezentantul Agenției ,,Moldsilva”, Dumitru Galupa, a vorbit despre Programul național de extindere și reabilitare a pădurilor.

Șefa Direcției hidroameliorație, monitorizare și supraveghere, Rodica Ceban, a vorbit despre documentele de politici și actele normative din domeniul hidroameliorației, despre oportunitățile de creare Asociațiilor utilizatorilor de apă pentru irigații, și transmiterea în folosință gratuită a infrastructurii de irigare și/sau desecare, inclusiv exploatarea corespunzătoare a sistemelor centralizate de irigare preluate în comod de către AUAI.

Șefa Direcției Fondului funciar și monitorizare funciară din cadrul Agenției de Îmbunătățiri Funciare, Cristina Popovici, a vorbit despre noul Cod funciar și ținerea Cadastrului funciar.

La finele instruirii, organizatorii și formatorii au oferit explicații și răspunsuri argumentate la multiplele întrebări adresate de către agricultorii și inginerii cadastrali.

55 afișări