Consiliul raional Ialoveni a marcat aniversarea a 30 de ani de la adoptarea Constituției Republicii Moldova

29 iulie 2024

Conducerea raionului Ialoveni, împreună cu funcționarii din secțiile și direcțiile instituției, s-au întrunit astăzi, 29 iulie într-o ședință solemnă dedicată marcării a 30 de ani de la adoptarea Constituției Republicii Moldova – Legea fundamentală a statului.

După onorarea simbolurilor de stat, președinta raionului Ialoveni, Natalia Eremia, a rostit un discurs prin care a evidențiat că „Legea supremă – Constituția, reamintește fiecărui cetățean datoria sfântă de a servi cu credință Patria. Constituția definește cele mai importante principii ale vieții economice, politice, sociale și juridice, consfințind aspirațiile seculare ale poporului de a trăi într-o țară suverană, într-un stat de drept cu valorile europene: pace, bunăstare, democrație, demnitatea omului, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor”.

Festivitatea a continuat cu citirea Declarației de Independență a Republicii Moldova de către declamatorul Tudor Grigoriță acompaniat de naistul Gheorghe Matei, conducător al Ansamblului ,,Haiducii”, deoarece Constituția și Declarația de Independență alcătuiesc blocul de constituționalitate cu aceeași forță juridică.

216 afișări