Funcționarii publici din cadrul primăriilor raionului Ialoveni, felicitați într-un mod inedit de conducerea raionului cu ocazia zilei profesionale

24 iunie 2024

Conducerea raionului Ialoveni a mers astăzi, 24 iunie în cele 25 de primării din cadrul raionului, pentru a felicita angajații cu prilejul zilei profesionale „Ziua Funcționarului Public”, marcată anual la data de 23 iunie.

Președinta raionului Ialoveni, Natalia Eremia, a oferit angajaților cu statut de funcționar public din cadrul primăriilor „Trofeul Recunoștinței”, pentru munca, devotamentul, dedicația și dăruirea  pe care și-o manifestă, zi de zi, în folosul comunității și al cetățenilor.

Totodată, președinta raionului le-a urat funcționarilor publici „sănătate, putere, dârzenie și să-și continue activitatea cu maximă transparență și responsabilitate, iar interesul cetățenilor să prevaleze”.

Menționăm că, la nivel mondial funcționarii publici sunt celebrați începând cu anul 2003, atunci când Organizația Națiunilor Unite a declarat drept Ziua Internațională a Serviciului Public. Scopul instituirii acestei zile a fost să celebreze importanța şi eficiența serviciului public pentru comunitate, să scoată în evidență contribuția serviciului public în procesul de dezvoltare, să exprime recunoștință pentru munca angajanților în serviciul public şi să încurajeze tinerii să vină în acest sector.

În Republica Moldova, Ziua Funcționarului Public a fost instituită în anul 2012, printr-o Hotărâre a Guvernului, ca o afirmare a rolului funcționarilor publici în societate și element structural de bază al statului Republica Moldova.

125 afișări