„Topul Personalităților Anului 2023” a fost organizat de Consiliul raional Ialoveni

20 iunie 2024

Consiliul raional Ialoveni a omagiat astăzi, 20 iunie, personalitățile marcante care contribuie, în mod eminent, la dezvoltarea social-economică a raionului, în cadrul Festivității solemne ,,Topul Raional al Personalităților Anului 2023”, care a avut loc în incinta Centrului de Business.

În cadrul evenimentului, doamna Natalia Eremia, Președintă a raionului Ialoveni, a felicitat cordial cei 12 laureați, desemnați de comisia de jurizare, dorindu-le succese notabile și performanțe înalte, și le-a decernat trofeul excelenței profesionale cu titlul onorific ,,Personalitatea Anului 2023”, în semn de înaltă apreciere pentru meritele deosebite și rezultatele remarcabile obținute în domeniile pe care le profesează cu abnegație și perseverență.

Ceremonia de decernare a cuprins 12 nominalizări:

  1. Personalitatea anului 2023 în domeniul educației – Doamna învățătoare Elena Teslev, director adjunct, Școala Primară ,,Ion Creangă”, Ialoveni, în semn de recunoaștere pentru dedicarea și excelența demonstrată în cadrul procesului educațional.
  2. Personalitatea anului 2023 în domeniul culturii – Maestrul Grigore Vîrlan, director artistic, Casa raională de cultură ,,Andrei Ungureanu”, Ialoveni, pentru meritele deosebite în promovarea și conservarea culturii muzicale.
  3. Personalitatea anului 2023 în domeniul tineretului – Domnul Sergiu Gurău, director executiv, Asociația obștească ,,Eco-Răzeni”, pentru angajamentul și contribuțiile semnificative în sprijinul tinerilor.
  4. Cel mai bun antreprenor al anului 2023 în sfera de producere – Societatea Comercială ,,Sandriliona” SRL din Ialoveni, pentru realizările notabile în domeniul producției.
  5. Cel mai bun antreprenor al anului 2023 în sfera prestări servicii – Societatea Comerială ,,Poiana Codrilor”, SRL – Agropensiunea Vinăria ,,Poiana” din satul Ulmu, director – domnul Oleg Baban, pentru excelența în furnizarea serviciilor și profesionalismul manifestat în satisfacerea nevoilor comunității.
  6. Cel mai bun antreprenor al anului 2023 în domeniul agriculturii – ,,MELARUX-GRUP” SRL din comuna Gangura, conducător – domnul Nicolae Guțanu, pentru meritele deosebite în domeniul agriculturii.
  7. Personalitatea anului 2023 în domeniul ocrotirii sănătății – Domnul Anton Coval, șef al Centrului de Sănătate Horești, în semn de recunoaștere a rezultatelor deosebite în domeniul ocrotirii sănătății.
  8. Personalitatea anului 2023 în domeniul asistenței sociale – Doamna Natalia Ciocoi din comuna Răzeni, asistent parental profesionist în Serviciul social ,,Asistență parentală profesionistă”, din cadrul Direcției generale de asistență socială a Agenției Teritoriale de Asistență Socială Centru, pentru angajamentul și dedicarea în sprijinul celor vulnerabili.
  9. Personalitatea anului 2023 în domeniul sportului – Domnul Valeriu Oloieru, Director al Școlii Sportive pentru Copii și Tineret Ialoveni, pentru realizările remarcabile în domeniul promovării modului activ și sănătos de viață în mediul tinerei generații.
  10. Personalitatea anului 2023 în domeniul administrației publice – Doamna Ecaterina Cononov, Secretarul Consiliului local din satul Horodca, pentru pentru meritele deosebite și activitate îndelungată în serviciul public.
  11. Personalitatea anului 2023 în domeniul asigurării ordinii publice și a ordinii de drept – Domnul comisar Vadim GADA, Șeful Secției Securitate Publică a Inspectoratului de Poliție Ialoveni, pentru devotamentul și profesionalismul în menținerea ordinii publice.
  12. Personalitatea anului 2023 în domeniul asigurării securității cetățenilor – Domnul Alexandru POPOV, plutonier adjutant, șef de gardă al Unității de Salvatori și Pompieri, din cadrul Secției Situații Excepționale a raionului Ialoveni, pentru angajamentul și excelența în protejarea și asigurarea siguranței cetățenilor aflați în situații de risc.

Cu prilejul acestei sărbători, spectatorii au admirat un splendid program de concert, prezentat de Orchestra raională de fanfară Ialoveni, dirijor – Maestrul Grigore Vîrlan; Corul Școlii de Muzică ,,Filip Todirașcu”, Costești, dirijor – Cristina Mereacre; violonista Gabriela Codreanu, solistă a Orchestrei raionale de muzică populară ,,Porumbiţa” și perechea de dansatori Ratmir și Bianca de la ,,Carma Dance Studio” din Chișinău.

231 afișări