Condiții mai bune pentru Grădinița „Regina Maria” din Ialoveni, după implementarea proiectului de parteneriat dintre Helvetas și Consiliul raional Ialoveni

17 iunie 2024

Conducerea raionului Ialoveni, în comun cu reprezentanții Primăriei Ialoveni și ai organizației elvețiene Helvetas în Republica Moldova au efectuat astăzi, 17 iunie o vizită la Grădinița „Regina Maria” din orașul Ialoveni, unde au făcut totalurile implementării proiectului de dotare și reparație a unei grupe de creșă.

În urma implementării proiectului, în sumă de 5 000 de franci elvețieni, s-a reușit schimbarea ușilor în cadrul grupei, a pardoselii, procurarea meselor și scaunelor reglabile și dotarea cu paturi multietajate și saltele de dormit. În cadrul acestei grupe de creșă vor fi încadrați 28 de copii.

Președinta raionului Ialoveni, Natalia Eremia, a mulțumit organizației Helvetas pentru grantul oferit, fapt ce a făcut posibil îmbunătățirea condițiilor în Grădinița „Regina Maria” din orașul Ialoveni, întrucât „investiția de azi pe care o facem pentru copii este investiția de viitor”.

Amintim că, la data de 19 ianuarie, Consiliul raional Ialoveni a semnat un Memorandum de înțelegere cu reprezentanta organizației elvețiene Helvetas în Republica Moldova, în vederea inițierii unei colaborări în domeniul îmbunătățirii vieții cetățenilor la nivel local, accentul fiind pus pe învățământul preșcolar.

De acest proiect au beneficiat trei instituții de educație timpurie din raionul Ialoveni, care au fost declarate eligibile de către donator. Este vorba de grădinițele din localitățile Ialoveni, Gangura și Cărbuna.

185 afișări