Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Ialoveni a alocat bani pentru lichidarea pagubelor provocate de vântul puternic în orașul Ialoveni și satul Dănceni 

14 iunie 2024

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a raionului Ialoveni s-a întrunit la data de 13 iunie în ședință pentru a evalua starea lucrurilor în urma condițiilor meteorologice nefavorabile din ultimele zile, precum și întreprinderea măsurilor necesare de înlăturare a consecințelor ploilor abundente și vântului puternic, care au afecta mai multe edificii, drumuri și culturi agricole.

Conform demersurilor și deciziilor Comisiilor teritoriale pentru Situații Excepționale din localitățile raionului Ialoveni, parvenite în adresa Consiliului raional Ialoveni, vântul puternic și ploile abundente din noaptea de 11-12 iunie au cauzat pagube în satul Dănceni și orașul Ialoveni, motiv pentru care a fost nevoie de intervenția rapidă a administrației publice locale și a membrilor Comisiilor pentru Situații Excepționale teritoriale.

În orașul Ialoveni, rafalele de vânt au deteriorat complet acoperișul unui bloc de locuit de pe strada Alexandru cel Bun nr. 28. Totodată, la adresele Alexandru cel Bun nr.2, nr.2/1, str. Petre Ștefănucă nr.36, nr.36/a, nr.36/b, vântul puternic a cauzat pagube semnificative la acoperișurile blocurilor de locuit.

În contextul dat, Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Ialoveni a decis alocarea din Fondul de rezervă a 200.000 lei Primăriei orașului Ialoveni pentru înlăturarea pagubelor provocate de intemperiile din noaptea de 11-12 iunie.

În satul Dănceni, în urma vântului puternic au fost smulse 6 foi de ardezie de pe acoperișul Gimnaziului „Alexandrina Rusu”, colțarele-suport, șandramaua și ulucile de scurgere a apei pluviale. Pentru remedierea și înlăturarea pagubelor provocate de rafalele de vânt, membrii Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Ialoveni au alocat din Fondul de rezervă 20.000 de lei.

214 afișări