Mâine, 24 mai, pe teritoriul raionului Ialoveni vor avea loc aplicații la protecția civilă

23 mai 2024

Consiliul raional Ialoveni Vă aduce la cunoștință că, mâine, 24 mai 2024, pe teritoriul raionului Ialoveni, va fi desfășurată aplicația la Protecția Civilă cu tema: ,,Acțiunile organelor de conducere şi ale forțelor protecției civile ale raionului Ialoveni la organizarea lichidării consecințelor cutremurului de pământ, inundațiilor catastrofale, alunecărilor de teren, accidentelor majore care implică substanțe periculoase şi epizootiilor”.

Aplicațiile sunt organizate conform Hotărârii Guvernului nr. 937 din 29.11.2023, ,,Cu privire la măsurile de pregătire a protecției civile a Republicii Moldova în anul 2024”.

Acțiunile sunt prevăzute într-un plan calendaristic și va fi antrenată în deplină componență Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Ialoveni, efectivul Punctului Teritorial de Dirijare în Situații Excepționale a raionului Ialoveni și forțele protecției civile ale raionului, primarii localităților raionului, conducătorii întreprinderilor, instituțiilor antrenate la aplicații și formațiunile protecției civile ale acestora.

În acest sens, informăm cetățenii că în timpul desfășurării aplicațiilor vor fi organizate și desfășurate exerciții practice cu implicarea serviciilor specializate și tehnică specială de intervenție din dotare.

209 afișări