Un Târg de cariere a fost organizat de Consiliul raional Ialoveni, în parteneriat cu HEKS/EPER Moldova și ANOFM la Casa de cultură „Andrei Ungureanu”

19 aprilie 2024

Consiliul raional Ialoveni, în parteneriat cu Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, Fundația elvețiană HEKS/EPER Moldova, cu suportul financiar al Guvernului Eleveției au organizat astăzi Târgul locurilor de muncă și meșteșugărit în scuarul Casei de cultură ,,Andrei Ungureanu”, Ialoveni.

Târgul de cariere a fost deschis de președinta raionului Ialoveni, Natalia Eremia, primarul orașului Ialoveni, Sergiu Armașu, și directorul de țară, HEKS/EPER Moldova Peter Fenoy.

Oficialii au menționat că, scopul activității este „de a promova potențialul economic al raionului și orașului Ialoveni, pentru a oferi oportunități de angajare locuitorilor raionului, inclusiv persoanelor din categoriile dezavantajate.

În holul Casei raionale de cultură ,,Andrei Ungureanu”, circa 17 angajatori – companii și instituții publice au amenajat expoziții la mese cu materiale promoționale și au informat pe toți cei interesați de a găsi un loc de muncă.

În cadrul târgului au fost prezentate drept afaceri de succes: Întreprinderea socială ,,Floare de cireș” SRL din Răzeni și ,,Lux Derm” SRL din Costești.

Totodată, în scuarul casei de cultură 14 meșteri populari și-au expus lucrările de artizanat, împreună cu producătorii autohtoni.

Pe tot parcursul desfășurării Târgului de cariere, participanții au avut parte de un program artistic, cu participarea Ansamblului etnofolcloric ,,Haiducii” și interpreta de muzică populară Olga Sava.

Punctul culminant al evenimentului a fost tombola cu surprize, care a bucurat toți participanții, care s-au ales cu daruri din partea organizatorilor.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Proiectului ,,Creșterea rezilienței prin angajare și coeziune socialăimplementat de Fundația elvețiană HEKS/EPER Moldova, cu suportul financiar al Guvernului Eleveției, în parteneriat cu Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, Subdiviziunea Ialoveni, Consiliul Raional Ialoveni, Secția cultură a Consiliului raional Ialoveni și Primăria orașului Ialoveni.

137 afișări