Locuitorii raionului Ialoveni sunt invitați să participe la crosul „Mișcare pentru viață”, organizat de administrația raionului

12 aprilie 2024

Consiliul raional Ialoveni invită toți doritorii de a participa la data de 20 aprilie la crosul raional „Mișcare pentru viață”, care prevede probe atât pentru maturi, cât și pentru copii.

Scopul organizării crosului raional este de a stimula cetățenii să practice sistematic sportul, să ducă un mod de viață sănătos, să motiveze tinerii să se implice în activități sportive și nu în ultimul rând să valorifice potențialul uman în cadrul probelor sportive, care ar putea fi o punte spre obținerea calităților și capacităților de sportiv profesionist.

La eveniment pot participa toți doritorii cu viza de reședință în raionul Ialoveni. Totodată, participanții vor trebui să aibă asupra lor buletinul de identitate, pentru a fi prezentat la înregistrarea acestuia în calitate de concurent.

De asemenea, concurenții vor participa la crosul raional „Mișcare pentru viață” cu propriul echipament sportiv și vor semna o declarație pe propria răspundere cu sunt apți din punct de vedere medical pentru a participa la competiție.

Concursul va demara cu începere de la ora 9:00 și va avea următoarele probe:

·       Proba 800 m – categoria 11 – 12 ani, băieți și fete

·       Proba 1000 m – categoria 13 – 14 ani, băieți și fete

·       Proba 1000 m – categoria 15 – 17 ani, feminin

·       Proba 2000 m – categoria 15 – 17 ani,  masculin

·       Proba 3000 m – categoria 18 + masculin/feminin.

În cadrul crosului raional „Mișcare pentru viață” vor fi organizate și probe pentru copii, care se vor desfășura pe categorii de vârstă:

·       Categoria 5 – 6 ani distanța de 200 m, băieți și fete

·       Categoria 7 – 8 ani distanța de 400 m, băieți și fete

·       Categoria 9 – 10 ani distanța de 600 m, băieți și fete.

Sportivii care se vor clasa pe locurile I, II și III la probele de concurs vor fi decernați cu diplome de gradul respectiv și premii din partea administrației Consiliului raional. 

189 afișări