Fermierii din localitățile raionului au fost instruiți la capitolul contractării asigurărilor în agricultură

5 aprilie 2024

Agricultorii din localitățile raionului Ialoveni au participat la data de 4 aprilie la cursul de instruire și consiliere pentru fermieri cu tematica ,,Asigurarea în agricultură”, organizat de Centrul de Consiliere Agricolă și Rurală din cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, în parteneriat cu Direcția Economie a Consiliului raional Ialoveni.

În deschiderea lucrărilor atelierului, directoarea Centrului de Consiliere Agricolă și Rurală, Olesea Cojocaru, a vorbit despre importanța sectorului viticol în dezvoltarea economiei naționale, exprimând mulțumiri organizatorilor evenimentului și viticultorilor.

La rândul său, reprezentantul Companiei ,,Asigurări Generale” SA, Oleg Galbură, a informat fermierii despre diversitatea asigurărilor în agricultură disponibile și strategiile eficiente pentru gestionarea riscurilor, incluzând aspecte precum asigurarea recoltei, polițe de asigurare împotriva condițiilor meteorologice extreme și modalități de planificare financiară.

La finele instruirii, organizatorii și formatorii au dat explicații și răspunsuri argumentate la multiplele întrebări adresate de către agricultori.

199 afișări