Vizită de lucru în raionul Ialoveni a Secretarului de Stat al Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova

4 aprilie 2024

Secretarul de Stat al Ministerului Educației și Cercetării în domeniul sportului și tineretului, Sergiu Gurin, a desfășurat astăzi o vizită de lucru în raionul Ialoveni, unde a avut o serie de activități, demonstrând angajamentul său ferm pentru promovarea sportului și a programelor pentru tineret.

Vizita a început la Liceul Teoretic ,,Aurel David” din satul Bardar, unde a avut oportunitatea de a asista la o lecție de educație fizică.

După lecția de educație fizică, Secretarul de Stat, a avut o discuție constructivă cu Consiliul raional al elevilor. În cadrul dialogului s-au abordat diverse aspecte legate de activitățile sportive și pentru tineretul din raion și din comunitatea locală. Tinerii au avut ocazia să împărtășească idei și preocupări cu privire la acest domeniu important pentru dezvoltarea lor.

În cadrul ședinței de la Consiliul raional Ialoveni s-au abordat diverse teme și aspecte legate de promovarea sportului și a activităților pentru tineret în cadrul raionului. Secretarul de Stat a adus în discuție strategii și proiecte menite să încurajeze implicarea tinerilor în activități sportive și educative, precum și să ofere sprijinul necesar pentru dezvoltarea infrastructurii sportive la nivel local.

Domnul Secretar de Stat Sergiu Gurin, a vizitat Primăria orașului Ialoveni, unde a avut întâlniri importante cu autoritățile administrației publice locale. Discuțiile au vizat modalitățile de colaborare între Ministerul Educației și Cercetării și administrația locală pentru promovarea sportului și a activităților pentru tineret specifice și necesare orașului.

Ultima oprire a oficialului Ministerului Educației și Cercetării a fost la Școala Sportivă Ialoveni, unde a avut oportunitatea de a discuta cu cadrele didactice și antrenorii sportivi despre importanța susținerii și dezvoltării talentelor sportive în rândul tinerilor.

Această vizită a evidențiat eforturile depuse pentru a oferi tinerilor oportunități adecvate de dezvoltare în domeniul sportului.

Prin intermediul acestor întâlniri și activități, Ministerul Educației și Cercetării reafirmă angajamentul ferm față de promovarea sportului și a activităților pentru tineret în comunitatea noastră.

 

132 afișări