Cu suportul Consiliului raional Ialoveni s-a reușit deschiderea unei grupe-creșă în cadrul Grădiniței „Romanița” din comuna Gangura.

2 aprilie 2024

Consiliul raional Ialoveni a contribuit la deschiderea unei noi grupe de tip creșă, în cadrul instituției de educație timpurie, Grădinița „Romanița” din comuna Gangura, în urma semnării unui acord de colaborare cu reprezentanta organizației elvețiene Helvetas în Republica Moldova, care implementează proiectul „Creșterea rezilienței prin angajare și coeziune socială” în parteneriat cu HEKS – EPER Moldova, cu susținerea Guvernului Elveției”.

Astfel, la data de 1 aprilie, în cadrul Grădinița „Romanița” din comuna Gangura și-a început activitatea grupa creșă, datorită aportului Consiliului raional Ialoveni, Helvetas Moldova finanțat de Guvernul Elveției și Primăria comunei Gangura.

Grupa nou deschisă, de tip creșă, va fi frecventată de 13 micuți din localitățile comunei Gangura, după ce, cu suportul Guvernului Elveției prin intermediul Helvetas Moldova s-a reușit procurarea mobilierului necesar cum ar fi: dulapuri, mese și scaune, saltele pentru pat, mobilier pentru bucătărie etc, în sumă de 5 000 de franci elvețieni.

Administrația Consiliului raional Ialoveni aduce sincere mulțumiri Guvernului Elveției, Helvetas Moldova pentru deschiderea, contribuția generoasă și sprijinul financiar, care au fost esențiale pentru a deschide o nouă grupă în cadrul Grădiniței „Romanița” din comuna Gangura.

„Datorită generozității donatorilor, prin eforturi comune am putut să oferim unui număr mai mare de copii accesul la educație și îngrijire de calitate într-un mediu sigur și stimulativ. Este un pas important în direcția asigurării unei educații precoce de calitate pentru cei mici și în construirea unui viitor mai luminos pentru comunitățile din raionul Ialoveni. Vă suntem profund recunoscători pentru gestul dumneavoastră altruist și pentru implicarea dumneavoastră în dezvoltarea educației și a copiilor noștri. Fiecare contribuție contează și face o diferență semnificativă în viețile acestor copii și a familiilor lor. Sperăm că veți continua să fiți alături de noi în eforturile noastre de a promova educația și dezvoltarea copiilor și că veți fi mândri de impactul pozitiv pe care îl aveți asupra comunității noastre”, a menționat președinta raionului Ialoveni Natalia Eremia.

Foto: Helvetas Moldova

 

184 afișări