Sub egida Consiliului raional Ialoveni s-a desfășurat Festivalul raional de muzică și dans ,,Alb cu roșu fac o floare”, ediția a II-a

22 martie 2024

Festivalul raional de muzică și dans ,,Alb cu roșu fac o floare”, ediția a II-a, care are drept scop promovarea tinerilor talente și valorificării tradiției milenare a mărțișorului s-a desfășurat în perioada 20-21 martie, sub egida Consiliului raional Ialoveni.

Astfel, la data de 20 martie, pe scena Casei de cultură a satului Bardar a fost inaugurat Festivalul raional de muzică și dans ,,Alb cu roșu fac o floare”, ediția a II-a, organizat de Direcția generală educație a Consiliului raional Ialoveni.

Festivalul a continuat la 21 martie în Sala Unirii a Casei de cultură Puhoi. În cadrul spectacolului muzical-coregrafic, spectatori au admirat programul de cântece și dansuri prezentat de cele 52 de formații artistice de copii și elevi talentați din instituțiile de învățământ preșcolar, primar și gimnazial din toate localitățile raionului, inclusiv Centrul de creație al elevilor și Școala de arte Ialoveni.

În cadrul evenimentului, vicepreședintele raionului Ialoveni, Petru Beregoi, a exprimat un mesaj de gratitudine cadrelor didactice pentru educația artistică a generațiilor în creștere și a felicitat cordial colectivele artistice pentru prestația înaltă și frumoasele rezultate în munca de promovare și de valorificare a tradiției mărțișorului, care este un simbol al culturii naționale, protejat de UNESCO.

La rândul său, șeful Direcției generala educație, Ion Scutaru, a mulțumit tuturor copiilor, educatorilor, învățătorilor și profesorilor pentru aportul adus întru „promovarea cu pasiune și profesionalism a folclorului național, prin selectarea atentă a melodiilor și dansurilor și prin dedicarea plenară pe care o manifestă întru propovăduirea valorilor culturale și a tradițiilor”.

În semn de înaltă apreciere, administrația raionului a decernat tuturor formațiilor artistice participante diplome de laureat și vouchere în valoare de 1 000 de lei.

168 afișări