Astăzi, 18 martie, la Consiliul raional Ialoveni a avut loc o ședință de lucru unde s-au discutat problemele legate de transportul public pe întreg teritoriul raionului

18 martie 2024

La această ședință au participat reprezentanți ai autorităților publice locale, împreună cu conducerea raionului, doamna Natalia Eremia și domnul Eugeniu Secrieru, alături de șeful Direcției Programe Transport Rutier domnul Ion Jîlteanu.

Una dintre principalele teme de discuție a fost extinderea rețelei de transport public prin deschiderea de noi curse, în special în zonele cu o densitate mai mare a populației sau în zonele care nu sunt adecvat deservite în prezent. S-a subliniat importanța acestei măsuri pentru a asigura accesibilitatea la transport pentru toți locuitorii raionului.

De asemenea, s-a discutat despre modificările de itinerar necesare pentru a optimiza traseele existente și a oferi un serviciu mai eficient și mai convenabil pentru călători.

În ceea ce privește tarifarea, s-au adus în discuție posibile modificări pentru a reflecta mai bine costurile reale ale serviciilor de transport, în timp ce se asigură în continuare accesibilitatea financiară pentru toți cetățenii.

Domnul Ion Jîltari a menționat că la moment se lucrează asupra unui registru electronic unde vor fi introduse toate cursele ca autoritățile administrației publice locale să aibă acces si să poată gestiona rutele din subordine și să poată elibera autorizații.

Conducerea raionului și autoritățile locale își reafirmă angajamentul pentru îmbunătățirea continuă a sistemului de transport public în raionul Ialoveni, și pentru asigurarea unei mobilități mai bune și mai accesibile pentru toți locuitorii continuă dialogul pentru a identifica cele mai bune soluții pentru nevoile de transport ale tuturor locuitorilor.

206 afișări