La Consiliul raional Ialoveni s-a desfășurat o ședință de lucru cu președinții Organizațiilor Locale a Veteranilor Războiului de pe Nistru

12 martie 2024

Administrația Consiliului raional Ialoveni a avut luni, 11 martie o întrunire cu președinții Organizațiilor Locale a Veteranilor Războiului pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova, în cadrul căreia s-a discutat aspectul legat de unitate și consolidare a veteranilor.

Scopul întâlniri a fost de a li se comunica veteranilor inițiativa de a consolida toți veteranii într-o singură forță raională, care să fie un exemplu de unitate și bună înțelegere.

Președinta raionului Ialoveni, Natalia Eremia, a venit cu un mesaj de mulțumire către toți veteranii care au luptat sub drapelul Republicii Moldova, pentru a obține independența, suveranitatea și integritatea teritorială a țării noastre. Totodată, președinta raionului i-a îndemnat pe veterani „să fie o forță autentică, pentru că doar astfel vor izbuti să obțină ceea ce li se cuvine cu adevărat pentru sacrificiul și curajul depus – respect, apreciere și recunoștință”.

Veteranii și-au manifestat deschiderea spre consolidarea acestora într-o singură forță, astfel încât vocea lor să fie auzită atât la nivel raional, cât și la nivel central.

Precizăm că, în raional Ialoveni sunt peste 1 300 de veterani care au luptat în Războiul de pe Nistru din vara anului 1992. 

131 afișări