Un spectacol dedicat încheierii Festivalului Internațional „Mărțișor”, ediția 2024, a avut loc la Casa de cultură „Andrei Ungureanu”

11 martie 2024

În spiritul frumoasei tradiții a mărțișorului, la 10 martie, pe scena Casei raionale de cultură „Andrei Ungureanu” a avut loc spectacolul muzical dedicat încheierii Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”, ediția 2024.

Cu acest prilej semnificativ, vicepreședintele raionului Ialoveni, Petru Beregoi, a adresat un mesaj de gratitudine tuturor oamenilor de cultură care promovează și valorifică tradițiile muzicale ale neamului în mediul tinerei generații. Un exemplu în acest sens este tradiția mărțișorului – simbolul primăverii, al renașterii naționale și al primenirii noastre spirituale.

Programul de concert oferit de Orchestra raională de muzică populară „Porumbița” a trezit admirația publicului. Maestrul dirijor Ion Condrea, împreună cu echipa de soliști instrumentiști și cântăreți ai orchestrei: Viorica Damaschin, Olga Sava, Andrei Coțofană, Mihaela Andrei și Valentin Butucel, au adus în dar spectatorilor un repertoriu de cântece dedicate mamelor, femeii, dragostei și dorului.

De asemenea, toți cei prezenți au admirat talentul și prestația tinerelor interprete de muzică ușoară: Vlada Stăvilă, Daniela Frunză, Amelia Garbuz, Elina și Lia Condrea.

În premieră, pe scena casei de cultură a evoluat Ansamblul funcționarilor publici din Consiliul raional Ialoveni, înființat cu suportul și la inițiativa șefei Secției Cultură a Consiliului raional Ialoveni, Diana Josu-Braniște.

148 afișări