Cele 60 de echipe, participante la Concursul de granturi mici pentru tineri, runda a XXVIII-a sunt invitate la etapa interviului

27 februarie 2024

Partenerii Programului raional ,,Fondul pentru tineri Ialoveni”: Consiliul raional Ialoveni și Asociația Obștească ,,Eco-Răzeni” invită cele 60 de echipe, care au depus pe parcursul lunii februarie, proiecte în cadrul rundei a XXVIII-a de granturi mici, ca să susțină proba interviului.

Interviul se va desfășura în zilele de 28, 29 februarie și 1 martie, între orele 15:00 – 20:00,  în regim online, pe Platforma Zoom, conform orarului prestabilit.

Precizăm că, atelierele de instruire în scrierea proiectelor mici au fost organizate în zilele de 20, 21 și 27 ianuarie curent, în sala mare de ședințe a Consiliului raional Ialoveni. Ulterior, în perioada 01 – 25 februarie, s-a desfășurat primirea aplicațiilor, unde au fost depuse 60 de proiecte ale Grupurilor de inițiativă civică, ale Consiliilor elevilor și ale Consiliilor locale de tineret din 20 localități ale raionului, care au solicitat suportul financiar în valoare totală de 760 900 lei.

Mai exact este vorba de implicarea a peste 328 de tineri și tinere, din care: 90% de elevi, 6% de studenți şi 4% de salariați, cu vârste cuprinse între 14 – 35 de ani, din  20 de localități ale raionului Ialoveni, care s-au implicat în mod voluntar și au elaborat proiecte mici pentru a participa la dezvoltarea comunității în care locuiesc. Echipele au în componența lor, în medie, câte 5 – 6 membri, dintre care, din totalul lor sunt: 60 de băieți şi 268 de fete.

Programul raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni” este coordonat de Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” în parteneriat cu Consiliul raional Ialoveni şi realizat cu suportul IM Swedish Development Partner și al Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Suedia.

216 afișări