Comisia teritorială pentru recensământul populației și locuitorilor s-a întrunit în prima ședință din acest an

11 februarie 2024

Comisia teritorială pentru recensământul populației și locuitorilor s-a întrunit astăzi, 9 februarie, în prima ședință din anul 2024, unde s-a discutat despre planurile și pregătirile pentru desfășurarea recensământului din acest an.

Ședința Comisiei teritoriale pentru recensământul populației și locuitorilor a fost deschisă și condusă de președinta raionului Ialoveni, Natalia Eremia, care a vorbit despre importanța respectării tuturor prevederilor și procedurilor de chestionare.

„Administrația raionului Ialoveni reafirmă angajamentul său de a asigura un recensământ precis și complet, care să ofere date relevante pentru planificarea și implementarea politicilor publice la nivel local și național”, a menționat Natalia Eremia.

Printre subiectele discutate s-au numărat: strategia de comunicare pentru a asigura o implicare cât mai mare a comunității în recensământ, stabilirea calendarului și alocarea resurselor necesare pentru desfășurarea eficientă a procesului de colectare a datelor, precum și pregătirea personalului implicat în acest proiect.

Amintim că, în perioada 8 aprilie – 7 iulie 2024 se va desfășura Recensământul populației și locuințelor din Republica Moldova.

163 afișări