Personalul de specialitate din bibliotecile raionului Ialoveni a fost instruit la capitolul întocmirii dărilor de seamă

31 ianuarie 2024

Un seminar metodologic raional, întitulat „Analiza factologică a dărilor de seamă – concluzii și recomandări” a fost organizat de Consiliul raional Ialoveni, la data de 30 ianuarie, la care a participat personalul de specialitate din bibliotecile publice din raionul Ialoveni.

Pe agenda seminarului s-au regăsit subiecte cu privire la analiza rapoartelor anuale analitice, statistice și planurilor de acțiuni. Totodată a fost discutat programul de acțiuni al bibliotecilor privind Ziua Națională a Lecturii din 14 februarie, lansarea Campaniilor naționale „Să citim împreună cu voce tare”, lansarea proiectului Secției Cultură a Consiliului raional Ialoveni „Maratonul de lectură”, precum și continuitatea proiectului „Caravana lecturii”, care încurajează cititorii să dezvolte pasiunea pentru lectură și formarea unei atitudini responsabile pentru carte și cultura informațională.

La seminar cu un mesaj de salut a fost prezentă șefa Secției Cultură, Diana Josu-Braniște, care a vorbit despre importanța întocmirii dărilor de seamă și a rapoartelor de activitate. Seminarul a avut un impact pozitiv pentru personalul de specialitate din biblioteci.

Menționăm că raportul analitic anual al Secției Cultură Ialoveni privind activitatea bibliotecilor din raionul Ialoveni a fost clasat în Repozitoriul Național a Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova ca lucrare de cercetare și sursă de inspirație pentru cercetătorii din domeniu.

139 afișări