Directorii și responsabilii de alimentația copiilor în instituțiile de învățământ, instruiți de ANSA

30 ianuarie 2024

La 29 ianuarie 2024, în sala mare de ședințe a Consiliului raional Ialoveni s-a desfășurat o întrunire cu managerii instituțiilor școlare și preșcolare privind organizarea alimentației copiilor și a elevilor, la care au participat Petru Beregoi, vicepreședinte al raionului, Ion Scutaru, șef al Direcției generale educație și Aliona Castraveț, șefa adjunctă a Subdiviziunii teritoriale a Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Scopul întrunirii a fost instruirea managerilor instituțiilor școlare și preșcolare, privind organizarea alimentației copiilor și a elevilor, fiind responsabili de activitățile de achiziționare, verificare, păstrare, depozitare și preparare a bucatelor.

În debutul ședinței, Petru Beregoi, vicepreședintele raionului Ialoveni a exprimat un mesaj de mulțumire pentru reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, în semn de apreciere pentru desfășurarea activităților de informare și instruire pentru responsabilii de alimentația copiilor, subliniind faptul că, alimentarea sănătoasă a copiilor din cadrul instituțiilor de învățământ reprezintă un obiectiv important pentru administrația raionului Ialoveni, ca să nu admitem încălcarea normelor, măsurilor şi cerinţelor specifice sanitare pentru siguranţa alimentelor.

Prezentă la eveniment, șefa adjunctă a Subdiviziunii teritoriale a Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Aliona Castraveț, a menționat că, ANSA are misiunea de a asigura implementarea politicilor statului în domeniile orientate spre garantarea siguranței alimentelor și a calității produselor alimentare. Totodată, a atras atenția asupra respectării prevederilor cadrului legal: Legea 306/2018 privind siguranța alimentelor, Legea nr. 296/2017 privind cerințele generale de igienă a produselor alimentare, Hotărârea Guvernului nr. 722/2018 pentru aprobarea Instrucțiunii privind organizarea alimentației copiilor și elevilor în instituțiile de învățământ general, inclusiv Ordinul Ministerului Sănătății nr. 638/2016 cu privire la implementarea Recomandărilor pentru un regim alimentar sănătos şi activitate fizică adecvată în instituţiile de învăţământ din Republica Moldova.

Consiliul raional Ialoveni și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor îndeamnă consumatorii ca să conștientizeze importanța siguranței alimentare în viața noastră prin informarea și participarea activă la un mediu alimentar sigur și sănătos pentru noi și generațiile viitoare.

168 afișări