Oportunități pentru dotarea și extinderea spațiilor în grădinițe. Consiliul raional Ialoveni a semnat un Memorandum de înțelegere cu Helvetas

19 ianuarie 2024

Consiliul raional Ialoveni a semnat astăzi, 19 ianuarie un Memorandum de înțelegere cu reprezentanta organizației elvețiene Helvetas în Republica Moldova, în vederea inițierii unei colaborări în domeniul îmbunătățirii vieții cetățenilor la nivel local, accentul fiind pus pe învățământul preșcolar.

Conform documentului, atât Consiliul raional, cât și organizația Helvetas s-au angajat să conlucreze, să identifice beneficiarii cheie și să acorde suportul necesar la realizarea obiectivelor propuse.

Primul proiect care urmează a fi implementat de către părțile semnatare a Memorandumului de înțelegere este „Realizarea rezilienței prin oportunități de angajare, dezvoltare a competențelor și coeziune socială în Moldova”.

Una din activitățile proiectului dat este acordarea granturilor sub formă de bunuri materiale (mobilier, ferestre, uși, tehnică etc) în sumă de 5 000 de franci elvețieni instituțiilor de educație timpurie pentru 16 grădinițe care vor fi selectate din 8 raioane/municipii ale țării. Este vorba de municipiul Chișinău, raioanele Ialoveni, Anenii Noi, Bălți, Soroca, Edineț, Drochia, și Ocnița.

Acest proiect este finanțat de către SDC (Swiss Cooperation Office in the Republic of Moldova), și implementat de către HELVETAS Moldova și HEKS/EPER.

Helvetas este o organizație internațională non-guvernamentală care sprijină femeile, bărbații și comunitățile sărace și dezavantajate din aproximativ treizeci de țări în curs de dezvoltare și în tranziție din Africa, Asia, America Latină și Europa de Est. Carta sa de principii umanitare – independența, neutralitatea, nediscriminarea, accesul liber și direct la populațiile afectate, profesionalismul și transparența – fac parte din identitatea sa de 67 de ani. Misiunea sa este de a sprijini femeile, bărbații și comunitățile sărace și dezavantajate din țările în curs de dezvoltare și în tranziție în eforturile lor de a le îmbunătăți condițiile de viață.

174 afișări