Producătorii agricoli sunt invitați la un atelier de instruire

17 ianuarie 2024

Direcția Economie a Consiliului Raional Ialoveni organizează la data de 23 ianuarie curent un atelier de instruire cu tematica „Provocările agriculturii moderne și bunele practici agricole, în contextul schimbărilor climatice”.

Evenimentul se va desfășura în sala mare de ședințe a Consiliului Raional Ialoveni, ora 10:00. La seminar sunt invitați specialiștii în domeniul reglementării regimului funciar din cadrul primăriilor localităților raionului, conducătorii şi specialiștii unităților agricole corporative (firmă agricolă de producție și comerț, cooperativă agricolă de producție, societate cu răspundere limitată, societate pe acțiuni), conducătorii gospodăriilor țărănești, persoanele fizice și proprietarii de terenuri.

În cadrul atelierului își vor prezenta comunicările:
– Boris Boincean, Șef secție sisteme agricole în cadrul Centrului Național de Cercetare și Producere a Semințelor, doctor habilitat în științe agricole.
– Pantelimon Borozan, director adjunct al Centrului Național de Cercetare și Producere a Semințelor, doctor în științe agricole.
– Larisa Munteanu, inspector principal, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.
– Reprezentanții companiilor de producere și comercializare a semințelor, fertilizanților și a produselor fitosanitare.

Contacte: Ella Nichita, specialist principal, Direcția economie, tel. 0268 24 537.

174 afișări