Conducerea raionului Ialoveni continuă șirul vizitelor în teritoriu

15 ianuarie 2024

Conducerea raionului Ialoveni, pe parcursul săptămânii 8-12 ianuarie, a întreprins alte cinci vizite în localitățile raionului Ialoveni, unde a avut întrevederi cu primarii, directorii instituțiilor de învățământ, precum și șefii Centrelor de Sănătate.

Administrația raionului Ialoveni, în persoana președintei – Natalia Eremia și a vicepreședinților – Eugeniu Secrieru și Petru Beregoi s-a întâlnit cu primarul orașului Ialoveni, Sergiu Armașu, unde a abordat un șir de subiecte legate de necesitățile stringente cum ar fi: transportul public, măsurările cadastrale asupra terenurilor retrocedate orașului de către Guvern, necesitatea construcției unei grădinițe, gunoiștea, compensarea cheltuielilor pentru transportul public, centura de ocolire a orașului Ialoveni, instalarea unui semafor în apropierea Liceului „Andrei Vartic”.

Totodată, administrația raionului a avut întâlniri cu primarii localităților Costești, Zîmbreni, Horești și Cărbuna. Primarii au raportat despre proiectele pe care intenționează să le depună la Programul național de dezvoltare locală „Satul European”, ediția 2024, neajunsurile din cadrul instituțiilor de învățământ preșcolar și școlar, problemele din comunitatea pe care o administrează, precum și realizările înregistrate pe parcursul anului 2023.

Conducerea raionului Ialoveni și-a asumat responsabilitatea de a interveni în rezolvarea problemelor, unde ține de competența sa. Totodată, va interveni acolo unde are posibilitatea sau pârghii de a accelera și facilita dialogul între administrația publică centrală cu cea de nivelul întâi.

197 afișări