În ultimele 72 de ore Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Ialoveni s-a întrunit în două ședințe

9 ianuarie 2024

Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Ialoveni s-a întrunit în două ședințe, în ultimele 72 de ore, în contextul avertizărilor meteorologice de Cod portocaliu și galben de schimbare bruscă a vremii în perioada 7-10 ianuarie curent.

Prima ședință a Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Ialoveni a avut loc la data de 6 ianuarie, unde s-a aprobat decizia prin care s-a dispus convocarea ședințelor Comisiilor pentru Situații Excepționale din cadrul Administrațiilor Publice Locale de nivelul I pentru a asigura buna gestionare a situației legată de schimbarea bruscă a vremii.

Totodată, s-a pus în sarcina Comisiilor pentru Situații Excepționale din cadrul APL-urilor de nivelul I, informarea Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Ialoveni privind pregătirea tehnicii de deszăpezire, stocurile disponibile de material antiderapant, numărul personalului antrenat în procesul de deszăpezire etc.

Cea de-a doua ședință a Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Ialoveni a avut loc la data de 8 ianuarie, unde s-a luat decizia de a sista procesul educațional în instituțiile de învățământ preșcolar și școlar pentru data de 9 ianuarie, cu recuperarea orelor ulterior, din cauza ninsorilor abundente, fapt ce a dus la îngreunarea deplasărilor pe mai multe trasee regionale și locale.

Membrii Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Ialoveni monitorizează situația legată de schimbările meteorologice, astfel încât să se intervină prompt la înlăturarea consecințelor fenomenelor naturale și se va convoca în ședință la necesitate.

155 afișări