Conducerea raionului Ialoveni a avut o ședință de lucru cu managerii instituțiilor de învățământ școlar și preșcolar

4 ianuarie 2024

Președinta raionului Ialoveni, Natalia Eremia, împreună cu vicepreședintele de ramură Petru Beregoi și șeful Direcției generale Educație a Consiliului raional Ialoveni, Ion Scutaru, au avut la data de 3 ianuarie o ședință de lucru cu toți managerii instituțiilor de învățământ școlar și preșcolar, în cadrul căreia a fost făcut bilanțul de activitate pentru anul 2023 și trasate obiectivele pentru anul 2024.

În debutul ședinței, președinta raionului Ialoveni a venit cu un mesaj de mulțumire și apreciere în adresa directorilor instituțiilor de învățământ, pentru activitatea depusă în buna gestionare a lucrurilor în educarea copiilor și administrarea eficientă a patrimoniului educațional.

Un aspect important asupra căruia Natalia Eremia a atras atenția a fost dezvoltarea relațiilor de colaborare dintre administrația raionului și directorii instituțiilor de învățământ, pentru a putea contribui la îmbunătățirea condițiilor de studii pentru elevi.

Conducerea raionului Ialoveni a discutat cu directorii instituțiilor de învățământ și despre problemele cu care se confruntă și unde este necesar de intervenit. În contextul dat, administrația raionului a venit cu recomandarea de a prioritiza lucrurile și de a fi întocmit un plan de intervenție stringentă pentru anul 2024.

Totodată, conducerea raionului a venit cu recomandarea ca managerii instituțiilor de învățământ să aplice la programele și proiectele internaționale sau transfrontaliere destinate domeniului educației, astfel încât să fie valorificat la maximum potențialul investițional.
La rândul său, „Consiliul raional Ialoveni va asigura deschiderea și susținerea totală a directorilor care vor aplica și implementa aceste oportunități, prin oferirea suportului metodologic necesar”, a dat asigurări conducerea raionului Ialoveni.

194 afișări