Administrația raionului a inaugurat Festivalul tradițiilor de iarnă ,,V-am ura, V-am tot ura!”, ediția 2023

25 decembrie 2023

În scopul promovării datinilor și obiceiurilor care se practică la sfintele sărbători de iarnă, la 23 decembrie 2023, în Piața Unirii din orașul Ialoveni, s-a desfășurat Festivalul raional al tradițiilor de iarnă, cu genericul: ,,V-am ura, V-am tot ura!”.

Sărbătoarea a început cu parada portului popular de iarnă de la Casa raională de cultură ,,Andrei Ungureanu” și a continuat cu hora în jurul bradului din Piața Unirii.

Festivalul a fost deschis de domnul Petru Beregoi, Vicepreședinte al raionului Ialoveni, domnul Sergiu Armașu, Primarul orașului Ialoveni și doamna Diana Josu-Braniște, șefa Secției cultură Ialoveni.

Spectacolul de folclor a continuat cu evoluarea a 18 ansambluri artistice, care au interpretat un repertoriu variat de colinde, urături, sorcove și jocuri cu măști zoomorfe, spre bucuria și admirația publicului.

La finele festivalului cetele de colindători au primit diplome, colacul și pitacul, fructe și dulciuri, oferite cu drag și recunoștință de Consiliul Raional Ialoveni.

Spectatorii s-au delectat și cu expozițiile producătorilor autohtoni și ale meșterilor populari care participă la Târgul de Crăciun.

324 afișări