Ședința extraordinară a Consiliului Raional Ialoveni din 8 decembrie 2023. Deciziile aprobate

8 decembrie 2023

Consiliul Raional Ialoveni s-a întrunit astăzi, 8 decembrie 2023 în ședință, unde au fost examinate și aprobate 12 subiecte, printre care și proiectul bugetului pentru anul 2024 în prima lectură.

Ședința Consiliului Raional Ialoveni a fost prezidată de domnul consilier Mihai Braga.

Printre subiectele dezbătute și aprobate se enumeră:

– corelarea bugetului raional pentru anul 2023 cu Legea bugetului de stat;

– execuția bugetului raional pentru primele 9 luni ale anului 2023;

– alocarea de mijloace financiare pentru IMSP Spitalul Raional Ialoveni etc.

Totodată, Consiliul raional a aprobat bugetului raional Ialoveni pentru anul 2024 în prima lectură, cu venituri  în sumă de 305 277,7 mii  lei  și  cheltuieli în sumă de 303 944,5 mii  lei, având sold bugetar în sumă de 1 333,2 mii lei.

De asemenea, a fost discutată pe larg și aprobată inițierea procedurii de dizolvare a Direcției Generale Asistență Socială și Protecție a Familiei Ialoveni, inclusiv preavizarea doamnei Margarita Tonu, șefa direcției.

Consiliul Raional Ialoveni l-a confirmat pe domnul Valeriu Oloieru în funcția de director al Școlii Sportive pentru Copii și Tineret Ialoveni și a mulțumit domnului Gheorghe Stegărescu pentru activitatea sa managerială în cadrul școlii sportive.

Consiliul Raional Ialoveni și administrația raionului a adresat sincere mulțumiri și înalte aprecieri în semn de gratitudine domnului Stelian Cucu, pentru activitatea sa merituoasă de peste 40 de ani în domeniul medicinei, fiind și manager al IMSP Centrul de Sănătate Ialoveni, în contextul expirării mandatului său de șef al Instituției de Medicină și Sănătate Publică Ialoveni.

Consiliul Raional Ialoveni a mai aprobat instituirea și componența nominală a Comisiei de concurs pentru ocuparea funcțiilor publice vacante, precum și operarea modificărilor în unele decizii ale Consiliului raional, în legătură cu alegerea noii administrații a raionului.

184 afișări