MESAJ DE FELICITARE CU PRILEJUL SĂRBĂTORII „ZIUA NAŢIONALĂ A TINERETULUI”

10 noiembrie 2023

Stimați tineri! Distinse doamne și domnișoare!

În mod tradițional, a doua duminică a lunii noiembrie sărbătorim împreună Ziua Națională a Tineretului!

Sunt onorat să Vă felicit cordial cu prilejul Zilei Naţionale a Tineretului şi Zilei Internaţionale a Studentului, dorindu-Vă să aveţi numai succese notabile şi inspiraţie în fiecare zi!

Cu o deosebită mândrie subliniez că, tineretul reprezintă forţa motrice de dezvoltare social-economică a raionului Ialoveni, fapt pentru care, noi, actorii politicilor de tineret, susţinem cu voinţă şi perseverenţă participarea activă a tinerilor și a tinerelor la viaţa publică.

Cu suportul partenerilor europeni autoritățile administrației publice implementează cele mai bine-gândite politici de tineret, care să răspundă adecvat necesităţilor actuale și să le asigure oportunități şi şanse egale pentru dezvoltarea personalității fiecărui tânăr și a fiecărei tinere.

Susţinem, prin intermediul rundelor de granturi mici, reţeaua consiliilor locale de tineret, a consiliilor elevilor și a grupurilor de iniţiativă civică ale tinerilor activi, care realizează, în mod voluntar, cu pasiune și entuziasm, proiecte de dezvoltare comunitară.

Ne bucură mult rezultatele echipelor de tineri întreprinzători și tinere antreprenoare care își realizează ideile de afaceri sociale ce contribuie la bunăstarea comunităților noastre.

Apreciem înalt efortul organizațiilor societății civile care se implică activ în realizarea Programului de dezvoltare a politicilor de tineret ale raionului Ialoveni pentru anii 2022 – 2026. În acest sens, desfășurăm un parteneriat durabil cu Asociația Obștească „Eco-Răzeni” în implementarea Programului raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni” și a Programului raional „Fondul pentru tinerii antreprenori din Ialoveni”.

Pentru anul 2024, Consiliul Raional Ialoveni a aprobat implementarea Programului raional: „Integrarea socială a tinerilor din grupurile vulnerabile”, în parteneriat cu Asociația Obștească „Eco-Răzeni”, pentru ca să dezvoltăm servicii sociale pentru tinerii și tinerele cu oportunități reduse.

Mulțumim echipei Întreprinderii sociale de inserție „Floare de cireș” din c. Răzeni, care realizează programe de incluziune socio-profesională a tinerilor și a tinerelor cu alte abilități.

Suntem recunoscători echipei Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor „Avante” din or. Ialoveni, care desfășoară campanii de informare și de instruire pe diverse tematici actuale pentru tineri, oferindu-le o gamă largă de servicii de calitate.

Avem convingerea că potențialul creator al tinerei generații reprezintă capitalul uman ce guvernează viitorul european al ţării noastre!

Vă dorim să aveți întotdeauna energie inepuizabilă şi performanțe valoroase în activitățile pe care le desfășurați cu și pentru tineri!

Vivat tinereţea noastră!

Cu înaltă considerație,

Mihail SILISTRARU,
Preşedintele Raionului Ialoveni

312 afișări