Sesiune de informare pentru agenţii economici

9 noiembrie 2023

Consiliul raional Ialoveni, în colaborare cu  Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), a organizat, în ziua de 8 noiembrie, o sesiune având drept obiectiv  informarea agenților economici despre lansarea la nivel național a Campaniei cu privire la instrumentele de suport in afaceri oferite de stat, disponibile sectorului Intreprinderilor mici și mijlocii.

La eveniment au participat agenți economici din toate domeniile de activitate, precum și reprezentanți ai băncilor comerciale-filiale din raionul Ialoveni.

Pentru ca persoanele interesate să fie familiarizate cu mai multe amănunte privind sprijinul acordat de stat, oferim  următoarele informații.

Numai în ultimele 12 luni Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, prin intermediul ODA, a oferit suport financiar pentru circa 2500 companii din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii. Suportul financiar acordat se cifrează la circa 850 mii lei sub formă de finanțare nerambursabilă, garanții financiare, compensarea dobânzilor la credite sau subvenționarea costurilor de participare la expoziții. Suportul Guvernului RM a ajuns și la 500 de antreprenori debutanți, dar și la companii active, care urmăresc extinderea și modernizarea afacerilor prin digitalizare, ecologizare sau retehnologizare a proceselor de producție.

De menționat  că susținerea IMM este una din prioritățile Guvernului Republicii Moldova. În acest sens Ministerul  DED și ODA urmăresc extinderea  suportului acordat antreprenorilor. În curând  vor fi lansate noi programe, printre care Programul dedicat turismului rural,  Programul dedicat antreprenoriatului feminin, Programul pentru micii producători ș.a.

Pentru mai multe detalii  puteți contacta specialiștii din cadrul Direcției Economie a Consiliului raional Ialoveni (tel.0268-24420) sau cei de la Centrul de Consultanță a ODA (tel.022-22 57 99).

298 afișări