ATELIERUL DE INSTRUIRE PRIVIND SCRIEREA PROIECTELOR DE DEZVOLTARE COMUNITARĂ

11 octombrie 2023

În contextul lansării celei de-a XXVII-a runde de granturi mici a Programului raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni”, în perioada zilelor: 09 septembrie 2023 și 16 septembrie 2023, în sala mare de ședințe a Consiliului Raional Ialoveni, precum și la data de 22 septembrie 2023, online, pe Platforma Zoom, s-a desfășurat Atelierul de instruire în domeniul scrierii proiectelor de dezvoltare comunitară, organizat de administrația raionului Ialoveni și Asociația Obștească „Eco-Răzeni”, pentru echipele de tineri și tinere care au dorința de a participa la concursul de proiecte din cadrul rundei de toamnă. 

La instruirea din 09 septembrie 2023 au participat activ circa 50 de tineri (33 fete și 17 băieți) din 9 localități ale raionului Ialoveni: Costești, Sociteni, Țipala, Suruceni, Bardar, Puhoi, Cărbuna, Ulmu și or. Ialoveni.

La atelierul de instruire din 16 septembrie 2023 s-au implicat 35 de participanți: 10 tineri activi și 25 de tinere ingenioase din 8 localități ale raionului Ialoveni: Horești, Nimoreni, Molești, Mileștii Mici, Costești, Ruseștii Noi, Cărbuna și or. Ialoveni.

Pe 22 septembrie 2023 s-a desfășurat în format online cea de a treia sesiune a atelierului de instruire „Scrierea proiectelor de dezvoltare comunitară”, pentru tinerii din localitățile raionului Ialoveni, în contextul lansării rundei a XXVII-a de granturi mici.

Prin jocuri energizante, interactive şi activităţi de educaţie non-formală participanții și participantele, împreună cu moderatorii: domnul Sergiu Gurău, director executiv, A. O. „Eco-Răzeni” și domnul Victor Pletosu, specialist principal în domeniul politicilor de tineret, au obținut noi cunoștințe, abilități și aptitudini de comunicare și prezentare publică, de lucru în echipă; de identificare a problemelor din comunitate; de formulare a scopului, a obiectivelor SMART, întocmirea planului de acțiuni și elaborarea bugetului unui proiect.

Schimbul de experiență între participanți și învățarea de la egal la egal, sunt principiile de organizare și desfășurare a atelierelor de instruire. Prin urmare, echipele de tineri și tinere a înțeles ce pași au de făcut pentru realizarea unui proiect de dezvoltare comunitară, sau un proiect de organizare a alegerilor participative pentru crearea / reconstituirea consiliului local al tinerilor, sau un proiect de consolidare a capacităților membrilor echipei consiliului elevilor și a membrilor echipei consiliului local al tinerilor.

Atelierul de instruire pentru echipele de tineri și tinere este realizat de către Partenerii Programului raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni”: Asociația Obștească “Eco-Răzeni” în parteneriat cu Consiliul Raional Ialoveni, cu sprijinul Fundației Est-Europene din Moldova și IM Swedish Development Partner, din resursele Suediei, fapt pentru care le suntem profund recunoscători.

460 afișări