MESAJ DE FELICITARE CU PRILEJUL SĂRBĂTORII: „12 AUGUST – ZIUA INTERNAŢIONALĂ A TINERETULUI”

11 august 2023

Stimați tineri! Distinse tinere!

Consiliul Raional Ialoveni și administrația raionului Vă felicită cordial cu prilejul sărbătorii „12 august – Ziua Internaţională a Tineretului”, instituită de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în anul 1999!

Tineretul reprezentă prezentul și viitorul țării noastre! Entuziasmul, voluntariatul, creativitatea şi activismul civic al tinerilor și al tinerelor contribuie substanțial la dezvoltarea societății noastre.

Prin Programul de dezvoltare a politicilor de tineret ale raionului Ialoveni pentru anii 2022 – 2026 avem scopul de a oferi oportunități de promovare a echipelor de tineri și tinere, care se implică activ în dezvoltarea social-economică a localităților noastre, antrenând experiența inedită și potențialul lor creator.

O prioritate este sporirea participării consiliilor locale ale tinerilor, a consiliilor elevilor și a grupurilor de inițiativă la dezvoltarea comunității, accesând resurse pentru realizarea proiectelor ingenioase prin intermediul rundelor de granturi mici de primăvară și de toamnă ale Programului raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni”.

Un obiectiv important este dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale echipelor de tineri și tinere care, din pasiune și pricepere, își lansează ideile de afaceri pentru a contribui la prosperarea localităților rurale, beneficiind de suport prin intermediul Programului raional „Fondul pentru tinerii antreprenori din Ialoveni”.

Ne concentrăm eforturile ca să susținem Programul de reintegrare socială a tinerilor și tinerelor, pentru ca ei și ele să beneficieze de activități de dezvoltare personală, de orientare vocațională și ghidare în carieră.

Vom consolida în continuare parteneriatul cu organizațiile societății civile care își dezvoltă permanent capacitățile și desfășoară diverse programe pentru tineri și tinere. În acest sens, susținem eforturile Asociației „Eco-Răzeni”, ale Asociației „Alternativa” și ale Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor „Avante”, care prestează servicii de calitate tinerilor și tinerelor.

Vă dorim succese notabile, energie inepuizabilă, perseverenţă zilnică şi performanțe valoroase!

Grație tinerei generații avem încredere și speranță în viitorul european al țării noastre!

Cu înaltă considerație,

Mihail SILISTRARU,  
Preşedintele Raionului Ialoveni

547 afișări